Oud-wethouder Ilse Saris voor de Jacobuskerk in Winterswijk. Foto: PR Eendracht
Oud-wethouder Ilse Saris voor de Jacobuskerk in Winterswijk. Foto: PR Eendracht

Ilse Saris vertelster in the Passion

Algemeen

'Niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij'

WINTERSWIJK - Het fanfare-orkest van muziekvereniging Eendracht voert op 18 april een eigentijdse versie van the Passion uit. Ilse Saris en andere bekende Winterswijkers werken eraan mee. Vanwege de grote vraag naar kaarten is er een extra voorstelling ingepland. Met trots presenteert Eendracht the Passion.

Ilse Saris: "Ik vind het heel leuk om als vertelster aan the Passion mee te werken. In mijn wethouderschap was ik meestal ´s avonds aan het werk en kon ik me niet voor dit soort projecten vrij maken. Nu ik niet meer naar de raadsvergadering hoef, doe ik graag mee. Het is mooi om deel van een team te zijn. Zingen is aan mij niet besteed, maar spreekervaring heb ik voldoende. Het is een eer om de mensen mee te nemen door het Passion verhaal. Ik krijg er nu al veel positieve reacties op. En dan moet de uitvoering nog beginnen!"

Eendracht bij de uitvoering van the Passion samen met Rutger de Vries. Rutger neemt een deel van de solo-zang voor zijn rekening. Rutger: "Ik wil alles wel spelen, maar geen Jezus". Eendracht zorgt er daarom voor dat Rutger dit keer de rol van Nelson vertolkt. Nelson is een jongen van de straat en één van de hoofdpersonen uit het verhaal. Daarmee ontstond de unieke mogelijkheid om Jezus te laten vertolken door Hans Roerdinkholder. Hans is als dirigent van de 18+ groep aan Eendracht verbonden, en wil graag meewerken aan deze uitdaging.
Verder doet Gerald Borkent-Dekker mee als Barabas, een misdadiger die zijn rol met verve speelt. Maria en tevens solo-zangeres is Marjo Harmsen uit Doetinchem. Zij komt dus niet uit Winterswijk, maar zingen kan ze. Iedereen werkt belangeloos mee aan the Passion.

Verbinding, verbroedering en eenheid
Tijdens de voorstelling is er uiteraard live muziek en zang te horen. Maar er is veel meer: zo wordt de muziek ondersteund met filmbeelden, is er een rapper en is er een theater te bewonderen. De filmbeelden zijn in de voorbereiding opgenomen op verschillende Winterswijkse locaties. Onder andere op de oude vuilnisbelt, een verlaten parkeerterrein, in restaurant de Zwaan en de winkelstraten. Film, moderne muziek, klassieke muziek, verhaal, solo-zang: alles wisselt zich met, voor en door elkaar af en vertelt het verhaal. Er is ook ruim aandacht voor de eigen kijk op het traditionele lijdensverhaal. Centraal daarin staat dat Eendracht oproept om op zoek te gaan naar verbinding, verbroedering en eenheid. Het enige dat telt is hoe iedereen daar zelf invulling aan geeft. Een unieke uitvoering dus in in diverse opzichten. De ondertitel van the Passion is niet voor niks:'niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij'.

Extra voorstelling
De kaartverkoop verloopt erg voorspoedig. Daarom is besloten om the Passion twee keer uit te voeren. Er is een voorstelling om 19.00 uur en één om 21.00 uur. Zo heeft iedereen de kans om the Passion mee te beleven.

Kaarten
Kaarten zijn online te koop via www.eendracht-winterswijk.nl/shop. Daarnaast zijn ze verkrijgbaar in de winkel van Timmermans & Mulder, Misterstraat 49 in Winterswijk en bij Haarstudio Gerald, Wooldseweg 8 in Winterswijk. De uitvoering is op Witte Donderdag 18 april (19 en 21 uur) in de Jacobuskerk, Misterstraat 20 in Winterswijk. Kaarten via www.eendracht-winterswijk.nl/shop en bij Timmermans & Mulder en Haarstudio Gerald.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant