Titelverdediger uit bekertoernooi

Verdienstelijk punt Gerwin Doornink

WINTERSWIJK - Op de damclubavond van woensdag 13 maart werd titelverdediger Wim Sonderen al uitgeschakeld in de poulefase van de BijHillen cup. Verder behaalde Gerwin Doornink een verdienstelijk punt in de competitie, waar overigens meer in had gezeten.

Onderlinge competitie
Kees Spruijt – Augustin Saouadogo (2-0). Kees kwam in het eerste deel van de partij op één schijf voorsprong en wist daarna de partij zonder al te veel problemen in winst om te zetten.
John van Laarhoven – Jan Elgershuizen (0-2). Via positioneel beter spel kwam Jan in gewonnen positie, met doorbraakmogelijkheden naar dam. John probeerde nog, maar kon een nederlaag niet meer voorkomen.
Zeeg Jongkoen – Theo Stoverinck (0-2). Een partij waarbij lang een gelijke schijvenverdeling op het bord bleef, maar Theo het verschil kon maken door goed positioneel spel.
Frank ten Hagen – Gerwin Doornink (1-1). In het eerste deel van de partij konden beiden geen verschil maken, maar werd er dusdanig veel tijd verbruikt dat je in de eindfase eigenlijk niet meer kon spreken van een dampartij. Nadat de tijdnoodfase was verdwenen konden beiden leven met een gelijkspel, al bleek achteraf dat er in de tijdnoodfase nog winst in had gezeten voor Gerwin.
Met voor de meesten nog enkele wedstrijden te gaan zijn er nog veel positiewisselingen mogelijk op de ranglijst en lijkt de strijdt om de podiumplaatsen ook nog spannend te gaan worden.

Poulefase BijHillen-cup
Wim Bennink – Wim Sonderen (1-1). Titelverdediger Sonderen wist dat hij moest winnen om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de beker, maar kon het verschil niet maken, waardoor Bennink zich als laatste speler weet te plaatsen voor de knock-outfase.

Oefenpartij tegen gastspeler
Erik ten Hagen speelde enkele oefenpartijen tegen de gastspeler. Gastspelers zijn altijd van harte welkom. Indien de komst vooraf bekend is kan er altijd een partij worden gespeeld.

Meer berichten