Infomarkt op Wereld Parkinson Dag

ParkinsonNet Winterswijk/Achterhoek geeft uitleg over ziekte en zorg

WINTERSWIJK - Op Wereld Parkinson Dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen. Deze dag vindt jaarlijks plaats op 11 april, de geboortedatum van de Engelse arts James Parkinson. Hij is degene die als eerste de verschijnselen van de ziekte als samenhangend geheel heeft herkend en beschreven. Ter gelegenheid van deze dag organiseert ParkinsonNet Winterswijk/Achterhoek op 13 april een infomarkt.

De regio Winterswijk/Achterhoek wil in het kader van de Wereld Parkinson Dag aandacht vragen voor het netwerk van gespecialiseerde zorgverleners, dat sinds 2009 in deze regio actief is. ParkinsonNet is een landelijk netwerk, bedoeld om de kwaliteit van zorg voor mensen met Parkinson(ismen) te verbeteren.
Het netwerk bestaat uit fysiotherapeuten/oefentherapeuten, ergotherapeuten, diëtisten en logopedisten met specifieke expertise in de behandeling van Parkinson. Deze zorgverleners staan garant voor een deskundige behandeling van mensen met de ziekte van Parkinson in de directe woonomgeving en werken nauw samen met de parkinsonverpleegkundigen (in deze regio: Anoek Forkink en Mariël ten Brinke) en neurologen van onder andere het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk. De therapeuten zijn werkzaam in Aalten, Groenlo, Winterswijk, Eibergen, Neede, Lichtenvoorde, Borculo en Ruurlo, en komen zo nodig aan huis voor de behandeling.
Op onderstaande website zijn via de zorgzoeker de adressen van de bij ParkinsonNet aangesloten therapeuten te vinden. Wie meer wil over de ziekte van Parkinson of Parkinsonismen en over de behandeling hiervan kan ook nog terecht op de tweede website.

Infomarkt
Op de infomarkt van ParkinsonNet Winterswijk/Achterhoek, op zaterdag 13 april, kunnen betrokkenen zich laten informeren over wat de regionale behandelaars van ParkinsonNet kunnen bieden aan mensen met Parkinson of Parkinsonismen in deze regio. Zij zijn van 10.30 uur tot 13.00 uur welkom bij Pronsweide (Morgenzonweg 29) te Winterswijk. Er staat koffie/thee met wat lekkers klaar.
Om 11.00 uur vertelt Anoek Forkink, parkinsonverpleegkundige in het SKB, over medicatie bij Parkinson, en het belang ervan. Om 12.00 uur zal zij spreken over het verloop van de ziekte bij Parkinson en parkinsonismen. Er is ruimte om vragen te stellen. Daarnaast worden de aanwezigen ingelicht over de plannen voor het opzetten van Parkinsoncafé in Winterswijk. Opgeven voor deze dag is niet nodig.

www.parkinsonnet.nl
www.parkinson-vereniging.nl

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten