Hockeyclub WMCH Avanti ziet toekomst rooskleurig tegemoet

Algemeen

WINTERSWIJK - WMHC Avanti is het nieuwe jaar goed van start gegaan met een meer dan goedbezochte ledenbijeenkomst. Eind vorig jaar riep het bestuur haar leden op om woensdag 16 januari naar de ledenbijeenkomst te komen om mee te denken over de toekomst van Avanti. Aan deze 'noodoproep' is gehoor gegeven door de (oud-) leden en ouders van leden.

Een overweldigende opkomst waarin duidelijk is geworden hoe betrokken de leden zijn en hoe eenieder zijn steentje wil bijdragen aan een gezonde en mooie toekomst voor Avanti. Dit is precies de boodschap die het bestuur met de uitnodiging voor de ledenbijeenkomst heeft willen bereiken. 'Wij zijn Avanti, dus laten we met elkaar de schouders eronder blijven zetten om de club een solide en duurzame toekomst te bieden', was de boodscchap.

Het oplopende tekort aan structurele vrijwilligers leidt tot de uitdaging om de club draaiende te kunnen houden op zowel hockey-technisch gebied als daarbuiten. Avanti is een financieel gezonde club met een mooi aantal hockeyteams en dit wil de club in de toekomst graag behouden, maar daarvoor moet de basis goed zijn. Die basis zit in een structurele groep vrijwilligers. Als ieder lid een kleine bijdrage levert aan het groter geheel kan de vereniging gezond blijven. Tijdens de avond heeft het bestuur iedereen kort meegenomen in de uitdaging van Avanti. Een uitdaging waar vele verenigingen vandaag de dag voor staan. De verstrekkende gevolgen van de individualisering en de steeds drukker bezette agenda's van mensen leidt ertoe dat verenigingen moeite hebben met het vinden van vrijwilligers ie zich structureel in willen zetten voor de club.

Zonder een gedegen fundament aan vrijwilligers is het onmogelijk voor een vereniging om voort te bestaan, maar Avanti kan deze uitdaging aan. Dat is woensdagavond glashelder geworden. Met een opkomst van meer dan 100 leden heeft iedereen zich uitgesproken deze uitdaging met elkaar aan te willen gaan. Ideeën kwamen vanuit alle hoeken en duidelijk werd dat iedereen met zijn/haar Avanti hart samen wil werken aan het behoud van een gezonde vereniging. Door samen de schouders eronder te zetten gaat Avanti een rooskleurige toekomst tegemoet. Daarbij is door de aanwezigen een duidelijk signaal afgegeven dat, de twee jaar geleden ingeslagen richting van nog meer kwaliteit op het trainingsveld, veel goeds heeft gedaan en dit de gewenste richting is.

Het bestuur kijkt terug op een zeer geslaagde avond en ziet de toekomst van de club vol positiviteit tegemoet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant