Foto: Trude Obbink
Foto: Trude Obbink

Voorbereidingen KunstOer in volle gang

Algemeen

Vierde editie ook in het pinksterweekend

WINTERSWIJK - Pinksteren 2019 (het weekend van 8, 9 en 10 juni) lijkt nu nog ver weg, maar vrijwilligers zijn al met de voorbereidingen voor KunstOer gestart. Het evenement KunstOer laat op Erfgoedlocaties in en om Winterswijk verschillende vormen van beeldende kunst zien. Ging het de eerste keren vooral om kunst op interessante plekken, de laatste twee jaar heeft zich dat uitgebreid met educatieprojecten, workshops (voor kinderen en volwassenen), verhalenvertellers, muziekoptredens en kunstlezingen.

Door de inzet van unieke gebouwen in en buiten het dorp, de verschillende kunstvormen en de diverse activiteiten steeg ook ieder jaar het aantal bezoeken. Tot 4500 in het afgelopen jaar. Het zijn niet alleen Winterswijkers maar ook de oosterburen, toeristen en belangstellenden uit het hele land die steeds meer aan KunstOer gaan deelnemen.

Ook dit jaar staat er weer van alles op stapel. De organisatie van KunstOer heeft elf unieke locaties en kunstenaars bij elkaar gebracht. Zo is onder andere de synagoge te bezoeken waar in de tuinen bronzen beeldhouwwerken staan van de Kunstenares Hannah Oren. In een aantal lezingen vertelt ze ook over haar Joodse geschiedenis die tevens de bron vormt voor haar beeldhouwwerk.
In het 300 jaar oude boerderijtje Brookert zal men zich verbazen over de eenvoud van de inrichting waarin tot 11 jaar geleden nog steeds werd gewoond. Het is nog geheel in tact zoals de toenmalige bewoners het achter lieten, compleet met de bedsteden. Keramische bustes van het project 'dorpsbewoners' zullen binnen en buiten te bewonderen zijn.
En wat te denken van de oude theekoepel op de Meekertweg met theelichten van 40cm en hoger? Dit alles en meer is te zien en te beleven tijdens de route van KunstOer die men per voet, fiets of auto kan afleggen.

Wie op de hoogte wil blijven, kan een kijkje nemen op de site www.kunstoer.nl0 en/of de Facebookpagina (www.facebook.com/kunstoer).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk