VVD vraagt cameratoezicht in te stellen bij voormalige supermarkt

Algemeen

WINTERSWIJK - Op maandagavond 5 november organiseerde de VVD een avond over de toekomst van Winterswijk-Oost, waarmee de ruime omgeving van de voormalige supermarkt aan de Kloetenseweg wordt bedoeld. "Wij hebben deze avond georganiseerd", vertelt fractievoorzitter Inge Klein Gunnewiek, "omdat wij signalen uit de buurt kregen over overlast bij de supermarkt. Er wordt van alles in het centrum georganiseerd, zeiden mensen, maar hier gebeurt niets." Op de avond kwamen zo'n 80 mensen af. Het verslag van de avond wordt binnenkort door de VVD samen met zeven inwoners uit de buurt aangeboden aan burgemeester en wethouders.

Door Bernhard Harfsterkamp

De klachten over de overlast bij de supermarkt zijn er al enige tijd. De PvdA hield er al een opruimactie en sprak er met buurtbewoners. Dat bezoek was aanleiding voor een reeks vragen aan B en W. In de antwoorden werd toegezegd om maatregelen tegen de overlast te nemen. Ook werd aangekondigd dat de burgemeester de buurt zal bezoeken om de problemen zelf te aanschouwen. De VVD had de avond liever eerder georganiseerd, maar het bleek lastig om een geschikte datum te vinden. Toch is het volgens Klein Gunnewiek een mooie avond geworden en was het merendeel van de aanwezigen blij met de avond. Die leidde ook meteen tot twee schriftelijke vragen aan B en W. "Wij willen dat er cameratoezicht ingezet wordt bij de supermarkt, want de buurt voelt zich geïntimideerd door jongens, van wie gezegd wordt dat het drugsdealers zijn." Volgens Klein Gunnewiek heeft het cameratoezicht ook geholpen op de Scholtenenk. "Als er zoveel onrustgevoelens zijn, moet je wat doen."

Onveilige verkeerssituatie
Een tweede vraag aan B en W gaat over de verkeerssituatie op de kruising van de Kloetenseweg en de Kastanjelaan. Tegenwoordig loopt daar de Kloetenseweg niet meer rechtdoor, maar moet je - als je richting centrum rijdt - eerst links en dan weer rechts. Voor de Chinees en de winkels is nu een soort plein, waarover niet gefietst mag worden. Toch gebeurt dat veel volgens buurtbewoners. "Dat heeft al tot onveilige situaties en ongelukken geleid. Fietsers rijden elkaar omver", zegt Inge Klein Gunnewiek. Op de wijkavond is in groepen gesproken over allerlei onderwerpen. Aan het begin van de avond meldde Klein Gunnewiek wel dat het terugkrijgen van een supermarkt geen gespreksonderwerp was. "We weten wel dat er interesse van supermarktondernemers is geweest, maar dat er forse investeringen nodig zijn. Wij denken dat de kans op een supermarkt daar nihil is. Wij hebben daar ook geen invloed op." Het is daarom wachten op de eigenaar van het pand die samen met de gemeente naar nieuwe mogelijkheden zoekt.

Vervolg begin volgend jaar
Er zijn veel meer onderwerpen besproken. Klein Gunnewiek noemt parkeren, overlast van bedrijfswagens, het verduurzamen van woningen, voldoende goedkope woningen voor jongeren en jonge gezinnen en een ontmoetingsplek voor de buurtbewoners. De VVD werkt nu aan het verslag van de verschillende groepsgesprekken. "Dat staat uiterlijk 19 november op onze Facebookpagina." Zeven mensen uit de buurt praten daar dan verder over met de VVD en samen wordt het verslag dan aangeboden aan B en W. "In januari of februari houden we dan opnieuw een avond om te bespreken wat het heeft opgeleverd." Inge Klein Gunnewiek voelt er wel voor om vaker van dit soort avonden te houden, al is het organisatorisch lastig. Er zijn immers vele bijeenkomsten waar een raadslid naar toe kan gaan en waar die zelfs wordt verwacht.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant