De notaris is jarig en trakteert

WINTERSWIJK – Zaterdag hield Hobbelink & Buitink Notarissen een open dag. Onder het motto 'De notaris is jarig' kon iedereen binnenlopen bij het kantoor, overal rondlopen, vragen stellen en er waren lezingen. En bovendien deelde 'de jarige notaris' cadeautjes uit in de vorm van vier cheques van 250 euro.

Door Lydia ter Welle

Hobbelink & Buitink Notarissen is het kantoor van Ans Post, Erik Oostrik en Roberto Cancian en hun medewerkers. Op 1 maart was het 25 jaar geleden dat het kantoor werd opgericht. "Dat hebben we eind mei gevierd met een weekendje weg met het hele team en partners. Maar dit jaar is ook een jubileumjaar voor de KNB. Deze beroepsorganisatie vroeg haar leden om ter gelegenheid daarvan mee te werken aan een open dag. Om iedereen te laten zien wat een notaris doet, om dat beeld van de 'deftige notaris in zijn donkere kantoor' de wereld uit te helpen. Dus vieren we vandaag onze verjaardag en die van de KNB. Met een laagdrempelige open dag waarop iedereen rond mag kijken en vragen stellen, en we houden een vijftal lezingen", legt Ans Post uit.
Ze had geen beeld bij het aantal bezoekers dat kon worden verwacht, en reageert tegen elf uur enigszins verbaasd over de drukte. "Boven hebben we een ruimte voor de lezingen ingericht met 45 zitplaatsen. Die ruimte liep ruim voor het begin van de eerste lezing om 10.30 uur, over het levenstestament, in korte tijd vol. Maar het is wel erg leuk dat zoveel mensen nu een kijkje komen nemen."

Wie jarig is, trakteert, en dat neemt Hobbelink&Buitink Notarissen op deze dag heel letterlijk. Voor de bezoekers is er een hapje en een drankje, en daarnaast worden vier Winterswijkse initiatieven verrast met een bedrag van 250 euro. "We sponsoren natuurlijk al wel diverse clubs en verenigingen. Maar we vonden het een goed idee om nu iets extra's te doen. We hebben onze medewerkers gevraagd om ons vier lokale 'goede doelen' voor te stellen, die volgens hen een bijdrage van 250 euro verdienen. Zo kwamen we op 't Stekkie, de vrijetijdsclub voor mensen met een beperking, op de stichting Bevrijdingsconcert, op de MuseumWerkplaats van Transit Oost en op de stichting Vrienden van de Jacobskerk." De vertegenwoordigers van de vier organisaties waren erg blij met de gift.

Meer berichten
 

Nieuwsoverzicht

Meer berichten