Corle viert feest

CORLE - De Winterswijkse buurtschap Corle viert vrijdag 17 en zaterdag 18 augustus het jaarlijkse volksfeest in en om De Woord.

Op vrijdag begint het feest met het hijsen van de vlag in de feestweide achter De Woord, gevolgd door de optocht. Die gaat via de Corleseweg en Geelinkweg naar huisze Maas om koningin Narda en haar man Alex uit te halen. Tegen 12.00 uur is men terug bij De Woord voor de officiële opening van het feest met de prijsuitreiking van de optocht. Na de gezamenlijke lunch beginnen de kinder- en volksspelen op de feestweide. 's Avonds komt Jarno di Parno zijn magische kunsten vertonen, gevolgd door een feest met muziek van Anders is het niet.

Op zaterdagmorgen beginnen de festiviteiten met een ontbijt, vanaf 10.30 uur gevolgd door het koningsschieten, waarna de nieuwe koning(in) wordt gekroond. 's Middags zijn er opnieuw volksspelen en om half vier wordt bepaald welk team het beste kan touwtrekken. Om 20.30 uur begint een feestavond onder leiding van het nieuwe koningspaar, met muziek van de band Kroepin.

Meer berichten