Marissa Tervoert. Foto: PR
Marissa Tervoert. Foto: PR

Marissa Tervoert Nederlands kampioen kegelen

WINTERSWIJK - Op zondag 6 mei werden de Nederlandse Kampioenschappen Kegelen gehouden in het kegelhuis van de Nijmeegse Kegelbond in Malden. Bij de Dames hadden Marissa Tervoert en Vera Lensink zich geplaatst voor de finale. Marissa werd daarin met ruime voorsprong kampioen van Nederland.

Marissa kegelt nog maar drie jaar, ze heeft een geweldig balgevoel en dat vertaalde zich in een stormachtige ontwikkeling. In 2016, het eerste jaar dat ze kegelde, werd ze al derde bij de Nederlandse Kampioenschappen in de B-klasse. Zij promoveerde naar de A-klasse bij de Dames. Vorig jaar werd ze vijfde in die klasse op de Nederlandse Kampioenschappen. En nu dus Nederlands Kampioen. Nog nooit eerder won een kegelaar uit Winterswijk de titel in de A-klasse.

Vera Lensink maakte het succes voor de Winterswijkse Kegelbond compleet door verrassend de vierde plaats te veroveren. De huldiging vond in de avond plaats in kegelhuis Hamaland. Hierbij waren veel supporters aanwezig. Zij werden toegesproken door Gerrit Hendriksen als voorzitter van de Winterswijkse Kegelbond, en Wim Aalderink, wethouder Sportzaken.

Meer berichten