Het Wooldse Veen. Foto; PR
Het Wooldse Veen. Foto; PR

Voorjaarswandeling in het Wooldse veen

WOOLD - Het Wooldse veen is prachtig in het voorjaar. Reden temeer om op zondag 13 mei mee te gaan met de wandeling van Natuurmonumenten. De boswachter neemt je mee door één van de laatste nog levende hoogveengebieden in Nederland.

Het hoogveengebied is vanaf de 14de eeuw afgegraven, waardoor er niet veel levend hoogveen overbleef. Jaren terug is er ingegrepen om verdroging tegen gaan. Met resultaat: in de veenputten groeit het veen weer aan! In dit bijzondere stukje natuur komen vele soorten broedvogels voor, onder andere de prachtig gekleurde blauwborst. Ook hagedissen gedijen er goed. Het plankenpad is in het voorjaar hun favoriete plekje opwarmplekje. Naast het rijke dierenleven is het Wooldse veen natuurlijk ook al prachtig op zichzelf. Ervaar de afwisseling van hoogveen, heide en moerasbos. Leer zeldzame planten kennen als veenmos, eenarig wollegras en lavendelheide.
De wandeling start om 09.30 uur en duurt ongeveer anderhalf uur. Kosten voor deelname bedragen 5 euro voor leden (kinderen 4 euro) en 8 euro voor niet-leden (kinderen 7 euro). Tickets zijn alleen vooraf te koop via de website. Meer info ook op Facebook Achterhoek-Natuurmonumenten of twitter @bosw8erJanine.

www.natuurmonumenten.nl

Meer berichten