Open dag Marga Klompé tijdens Week van Zorg en Welzijn

Algemeen

WINTERSWIJK - Locaties De Berkhof, De Pelkwijk, Meddo, Pronsweide en Vredense Hof in Winterswijk verwelkomen belangstellenden in het Gerrit Komrij College op dinsdag 13 maart.

Die dag is iedereen welkom op de open dag van Marga Klompé in het Gerrit Komrij College, tijdens de Week van Zorg en Welzijn (12 tot en met 17 maart). Marga Klompé laat aan belangstellenden, buurtbewoners, (aankomende) studenten en leerlingen, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers graag zien wat ze allemaal in huis hebben. Men kan een informatiemarkt bezoeken, leuke activiteiten doen en Theducater verzorgt twee interactieve workshops. Een voor leerlingen en een voor mantelzorgers en andere belangstellenden.

De workshop voor leerlingen van het Gerrit Komrij College heet 'Ouderzorg: zo gewoon, zo bijzonder!'. Hierin laten acteurs van Theducater de leerlingen kennis maken met de ouderenzorg en dementie. Zij laten zien hoe mooi de ouderenzorg is.

'Ik wil je begrijpen' is een interactieve workshop over gedrag bij ouderen (met bijvoorbeeld dementie) . Dat gedrag wordt niet altijd begrepen. De acteurs spelen situaties waarin ze sneller boos of emotioneel worden of minder aandacht hebben voor sociale 'gedragscodes'. Deze workshop is bedoeld om handvatten te geven aan mantelzorgers en overige betrokkenen om met dit soms onbegrepen gedrag om te gaan. De workshop wordt gegeven van 16.00 tot 17.00 uur in het Gerrit Komrij College.

Op de informatiemarkt van 14.00 tot 17.30 uur kan men terecht voor advies over zorg, wonen en welzijn. Verschillende medewerkers van Marga Klompé staan klaar. Interesse in een baan in de zorg? Of werken als vrijwilliger? Ook dan is men van harte welkom bij Marga Klompé, Gerrit Komrij College, Parallelweg 7 in Winterswijk.

Meer informatie en het volledige programma staat op www.szmk.nl/opendagzorg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant