Luciënne Ubbink voor de linkerdeur, die toegang verleent tot Mijn Tafel, en Shannon Wansink voor de rechterdeur en de toegang tot Die Grenze. Foto: Lydia ter Welle
Luciënne Ubbink voor de linkerdeur, die toegang verleent tot Mijn Tafel, en Shannon Wansink voor de rechterdeur en de toegang tot Die Grenze. Foto: Lydia ter Welle

Mijn Tafel en Medikamente Die Grenze worden buren

WINTERSWIJK – Mijn Tafel 'trekt in' bij Parfumerie en Medikamente Die Grenze, in het voormalige bibliotheekpand aan de Spoorstraat. Luciënne Ubbink gaat met Mijn Tafel het linkerdeel van het grote pand gebruiken, en Die Grenze, de budget-drogist, het rechterdeel.

Door Lydia ter Welle

Tot dusver was Mijn Tafel gevestigd in de Roelvinkstraat. "Maar ik was eigenlijk al langer op zoek naar een andere locatie waar ik de winkel geheel naar mijn eigen idee kon inrichten. En zo kwam ik in gesprek met Bert Hesselink van Die Grenze. We werden het al snel eens, en dus opent maandag (gisteren, maandag 30 oktober) Mijn Tafel in de Spoorstraat", vertelt Luciënne Ubbink enthousiast.

Beide ondernemers zijn er van overtuigd dat het mes aan twee kanten snijdt. "Mijn Tafel heeft nu een ruimte met mooie etalage, en Die Grenze heeft met het rechterdeel van het pand nog steeds een ruim onderkomen, dat nu helemaal mooi past, als een op maat gemaakte jas", vinden ze.

Parfumerie en Medikamente Die Grenze verkoopt allerlei drogisterij- en aanverwante producten tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Een groot aantal bekende merkproducten is altijd voorradig tegen zeer gunstige prijzen, en ook beschikt de drogisterij over een uitgebreid assortiment bekende geuren, eveneens tegen aantrekkelijke prijzen. Daarnaast zijn er wekelijks nieuwe acties, waardoor het voor de klant nog aantrekkelijker is om even binnen te lopen. Die Grenze is overigens nog op zoek naar enthousiast personeel. Met name (assistent)-drogisten worden uitgenodigd om te solliciteren.

Mijn Tafel is een winkelconcept, waarbij zowel particulieren als zakelijke klanten een 'tafel' (lees stelling) huren van de ondernemer van Mijn Tafel, in Winterswijk dus Luciënne Ubbink, om hun producten te verkopen. Dat kunnen nieuwe producten zijn, maar ook tweedehands artikelen, of producten van een hobbyist, en het aanbod is heel divers: van elpees tot antiek, van brocante tot handwerkproducten, van puur Hollandse artikelen tot mooie spullen uit Vietnam, en alles daar tussen in. Luciënne Ubbink: "Iemand kan er bijvoorbeeld restpartijen aanbieden, maar ook kan een zakelijke klant of particulier terecht die graag een fysiek verkooppunt voor zijn producten wil, maar voor wie het onbetaalbaar is om zelf een winkel te openen. Hij of zij huurt dan van mij een stelling om zijn spullen uit te stallen. De verkoper prijst de producten zelf. Alle producten worden gelabeld met een prijssticker met een barcode, die gekoppeld is aan de verkoper. Die ziet het ook meteen als zijn producten worden verkocht. Maar er zijn ook mensen die hun zolder opruimen en goede tweedehands artikelen via Mijn Tafel aanbieden. Of bijvoorbeeld iemand die de prachtigste dingen haakt, en te koop aanbiedt via Mijn Tafel. Die mevrouw, uit Den Haag, heeft hier zelfs al eens workshops gegeven." Zo komen huurders van Mijn Tafel niet alleen uit Winterswijk, maar uit de regio en ver daarbuiten, ook uit Duitsland.
Dankzij de verhuizing van Mijn Tafel naar de Spoorstraat kan Luciënne Ubbink haar klanten nu ook de mogelijkheid bieden om niet een hele stelling, maar slechts één plank te huren. Die 'planken per stuk' zijn ook meteen een mooie etalage: ze zitten aan de voorzijde van Mijn Tafel, voor de ramen. Daarnaast gaat Mijn Tafel binnenkort voor verenigingen, telkens voor een maand, een plek beschikbaar stellen. Gegadigden kunnen zich in de winkel melden.
Vanaf maandag 30 oktober heten Mijn Tafel én Die Grenze de klanten dus graag welkom in hun winkels aan de Spoorstraat 14, in de voormalige bibliotheek.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden