Kalligrafie van Ada Haasnoot. Foto: PR
Kalligrafie van Ada Haasnoot. Foto: PR

Ada Haasnoot uit Aalten exposeert bij Gastgalerij Ankomm'n

Algemeen

CORLE - De Aaltense Ada Haasnoot exposeert van vrijdag 7 tot en met zondag 23 juli bij Gastgalerij Ankomm'n. De expositie bestaat uit acrylschilderijen en kalligrafische werken.

Ada heeft jaren lang teken- en schilderlessen gevolgd bij verschillende kunstenaars. Vaak is een zelfgemaakte foto aanleiding voor haar voor het maken van een schilderij. Een door haar geschilderd werk is meestal geen realistische weergave.
Door dingen weg te laten, elementen toe te voegen en kleuren te veranderen ontstaat een schilderij, soms met een wat impressionistische sfeer. Vaak laat zij haar fantasie de vrije loop in het schilderproces en zijn alleen kleur en vorm belangrijk.

Kalligrafie
Na het behalen van het diploma kalligrafie ging zij lesgeven op volksuniversiteiten. Kalligrafie is een kunstvorm waarbij compositie, ritme en ook kleur een belangrijke rol spelen. In de kalligrafische werkstukken wordt het gotische schrift, de italic of de unciaal gebruikt.

Zowel bij de schilderijen als bij de kalligrafische werken is het mooi om te zien, als het iets bij mensen losmaakt. Ada is zelf aanwezig op de zondagen 9, 16 en 23 juli van 14.00 tot 17.00 uur. Gastgalerij Ankomm'n is te vinden aan de Mentinkweg 5 in Winterswijk – Corle. Ingang Mentinkweg vanaf rondweg West ter hoogte van McDonalds. In juli en augustus is Ankomm'n alle dagen van de week geopend van 09.30 tot 17.00 uur.

Een schilderij van Ada Haasnoot. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant