John Arink, met één van de 'dames' die melk gaat leveren voor het Achterhooks Dearntjen. Foto: PR
John Arink, met één van de 'dames' die melk gaat leveren voor het Achterhooks Dearntjen. Foto: PR

Open dag met Achterhooks Dearntjen bij Ekoboerderij en Biotel Arink

Algemeen

LIEVELDE - Bij Ekoboerderij/Biotel Arink vindt op zaterdag 17 juni een open dag plaatst ter ere van Achterhooks Dearntjen. Achterhooks Dearntjen is een kaas in het streekgerichte concept van Aurora dat begin dit jaar is gelanceerd. Voor de Achterhooks Dearntjen-kazen werkt Aurora samen met acht Nederlandse biologische melkveehouders uit de Achterhoek.

Aurora wil met Achterhooks Dearntjen de boer, zijn bedrijf en de koeien dichterbij de consument brengen. “Wij zijn trots op onze boeren en samen met hen zorgen we ervoor dat u kunt genieten van de heerlijke biologische streekkaas Achterhooks Dearntjen. Acht Achterhoekse boeren zorgen met liefde voor hun koeien die daardoor de lekkerste melk geven en van deze melk maken wij dan weer heerlijke kaas.” Om iedereen beter kennis te laten maken met het leven van een biologische koe is er op 17 juni tussen 13.00 en 18.00 een open dag bij Ekoboerderij Biotel Arink in Lievelde.

Op deze open dag kunnen belangstellenden rondleidingen meemaken, gegeven door boer John, er is een speelweide en schminkhoekje voor kinderen, er zijn spelletjes waarmee men lekkere prijzen kan winnen. Men kan lunchen in het Biotel en de vele boerderijdieren zien, van koeien, kalfjes en poesjes tot varkens en biggetjes. Verder is Arinks kaasmakerij is te bezichtigen, de boerderijwinkel met vlees en kaas van eigen boerderij is open en natuurlijk kan iedereen de Achterhooks Dearntjen-kazen proeven.

John en Liane Arink runnen een biodynamische bedrijf, wat inhoud dat zij geen voer van buiten af aanvoeren en alle mest op hun eigen bedrijf benutten; zo is de kringloop gesloten. Andere boeren achter Achterhooks Dearntjen zijn familie Veldhorst uit Breedenbroek, familie Ormel uit De Heurne, familie Vels uit Hummelo, familie Boeijink uit Meddo, familie Koskamp uit Halle, familie Nieuwenburg uit Spankeren en familie Siemes uit Lievelde.

Zondag 18 juni doen zowel de familie Arink (van 10.00 tot 17.00 uur) als familie Nieuwenburg mee met ‘Kom naar de bio boer!’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant