Zicht op de RK school met meestershuis. Foto: collectie Werkgroep Meddo's Verleden
Zicht op de RK school met meestershuis. Foto: collectie Werkgroep Meddo's Verleden

Project 'School vroeger en nu' ook in Meddo

WINTERSWIJK - Begin oktober start Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek het bijzondere project 'De school vroeger en nu' in Meddo. Een vergelijkbaar project vindt plaats op De Bataaf.

Tijdens dit project maken leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool 't Kempken kennis met hoe het er vroeger aan toe ging op de basisschool. Daarna worden de rollen omgedraaid. De senioren volgen een moderne les op de school. Het project wordt gezamenlijk afgesloten.

'De school vroeger en nu'
Het project begint op dinsdag 4 oktober van 13.00 tot 15.00 uur in zaal De Eendracht aan de Geldereschweg in Meddo. Senioren vertellen hoe het er vroeger aan toe ging. Foto's, oude schoolplaten en oude schoolborden maken de tongen los. Leerlingen van de basisschool leggen de middag vast op film of foto en interviewen de senioren over hun schooltijd.

Kinderboekenweek
Woensdag 5 oktober start de Kinderboekenweek met als thema: 'Oma's en opa's, voor altijd jong!' Dit thema en de activiteiten die hierbij horen sluiten perfect aan bij 'De school vroeger en nu'. Op 12 oktober volgen de senioren een les van nu op 't Kempken. Hier doen ook de groepen 1 tot en met 6 aan mee. De les wordt verzorgd door de leerlingen en docenten. Hierna volgen nog twee activiteiten in de school. De derde bijeenkomst staat in het teken van portretschilderen. De leerlingen en senioren schilderen of tekenen elkaar en worden daarbij gecoacht door een vakdocent. Het project wordt afgesloten met een gezellige bijeenkomst die in het teken staat van Oudhollandse spelen, luisteren naar verslagen en het bekijken van foto's en films van de leerlingen van 't Kempken. Ook kunnen de portretten bewonderd worden die zijn gemaakt.

Verbinden van generaties
Het project 'De school vroeger en nu' is een initiatief van Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek waarbij wordt samengewerkt met senioren uit Meddo, leerlingen en docenten van basisschool 't Kempken, Museum De Scheper Eibergen en Vereniging Het Museum Winterswijk. Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek is een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie en streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties, jong en oud, en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn een belangrijk doel.

Meer informatie: Harry ten Brinke, tel. 06 484 565 52 of harry@boogiewoogie.nl.

Meer berichten