De tuin van Klimop in de nog koude aprilmaand. Foto: PR Klimop
De tuin van Klimop in de nog koude aprilmaand. Foto: PR Klimop

Klimop Klusdag voor belangstellenden

Maatschappij

WINTERSWIJK - Ontmoetingscentrum Klimop gaat een drukke tijd tegemoet. De lente begint en de groene buitenruimte verdient aandacht. Daarnaast sorteert Klimop voor op een aanstaande verhuizing en is er binnen genoeg te doen om hier voorbereidingen voor te treffen. Om die reden is er op 4 mei aanstaande een klusdag waar groene vingers, handige handen en gespierde armen welkom zijn om aan deel te nemen.

Sinds Klimop in de oude Mondriaan mavo zit, is het steenrijke schoolplein vergroend. De tulpen en narcissen stonden afgelopen maanden in bloei. Volgens initiatiefnemer Leander Grooten is het nu de tijd om de tuin lenteklaar te maken.

Duurzame tuin
Met behulp van gemeentelijke fondsen en sponsoren gingen vrijwilligers in 2021 en 2022 aan de slag bij Klimop. Grooten blikt terug: “Er hielpen mensen van de Scholtenenk, het asielzoekerscentrum en onze eigen vrijwilligers. Van het resultaat genieten we elke lente en zomer.” De Gemeente Winterswijk noemde het aangelegde een groen hart in de over het algemeen versteende woonwijk. Bovendien kreeg Klimop in 2023 de Winterswijkse Duurzaamheidsprijs voor haar initiatief.

Verhuizing op komst
Met pijn in zijn hart benoemt Grooten ook dat er een verhuizing op stapel staat. “In drie jaar tijd hebben we een mooie plek opgebouwd waar mensen op verhaal komen. Helaas moeten we weg in dit najaar om plaats te maken voor woningen.” Met dit in het vooruitzicht, is het niet alleen de tuin verfraaien op 4 mei, maar ook dozen inpakken en selecteren wat weg kan. Ook hiervoor zijn mensen nodig om te helpen.

Verzorgde klusdag
Op 4 mei is het niet alleen zweten, sjouwen en tillen wat de klok slaat. Zoals het Klimop betaamt, is er genoeg tijd voor een natje en een droogje, om alle vrijwilligers in het goede gemoed te houden. “We starten om 9 uur met koffie en wat lekkers en wij verzorgen een lunch voor iedereen die meewerkt.” Uiterlijk om 4 uur in de middag is de Klimop Klusdag ten einde en kan er met een drankje worden afgesloten.

Meer info: 06-14847818, klimopwinterswijk@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant