Frederieke Jeletich-Visser vertelt over Max van Dam. Foto: PR
Frederieke Jeletich-Visser vertelt over Max van Dam. Foto: PR

Lezingen over Tweede Wereldoorlog én een Vrijheidsmaaltijd

Maatschappij

WINTERSWIJK - In de week van 4 en 5 mei staat Winterswijk in het teken van twee lezingen én een Vrijheidsmaaltijd. Op donderdagavond 2 mei houdt Boekhandel Kramer, in samenwerking met de gemeente Winterswijk, de lezing ‘Het donkerste donker’ en op zondagmiddag 5 mei vertelt Frederieke Jeletich-Visser over Max van Dam. Daarna kunnen alle aanwezigen napraten onder het genot van de Vrijheidssoep, die geserveerd gaat worden door Nadia Zerouali. Aanmelden voor de lezingen kan via: www.oostachterhoek.nl/WinterswijkMei

De lezing ‘Het donkerste donker’ over vernietigingskamp Sobibor’ wort gegeven door journalist Rosanne Kropman. Deze indrukwekkende lezing vindt plaats in de Jacobskerk op de Markt in Winterswijk en begint op 2 mei om 20.00 uur. Entree: 10 euro, leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen bij een online aanmelding 2,50 euro korting.

Frederieke Jeletich-Visser over Max van Dam
Max van Dam werd in 1910 geboren in Winterswijk en groeit op in een ‘rood nest’ met aandacht voor maatschappelijke vraagstukken, kunst en literatuur. Al jong besluit hij zijn leven te wijden aan de kunst. Wanneer hij zijn kunstopleiding heeft afgerond, breken de crisisjaren aan en neemt Hitler in Duitsland de macht over.
Frederieke Jeletich-Visser, kunsthistoricus en cultureel ondernemer, was gastconservator van de tentoonstelling over Van Dam, die in Elburg in Museum Sjoel te zien was. Ze schreef bij deze tentoonstelling het boek ‘Vastberaden en veelbelovend’. Het boek werd onlangs beloond met de prijs ‘Beste Boek Achterhoek en Liemers’. Tijdens de lezing op 5 mei zal ze ingaan op het leven van Van Dam, zijn talenten en zijn culturele nalatenschap. Na de lezing is er gelegenheid om na te praten onder het genot van de Vrijheidssoep. Deelname is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant