Buurtbemiddeling Winterswijk helpt bij burenoverlast

Algemeen

WINTERSWIJK - Als het buren niet lukt om overlast met elkaar op te lossen, is Buurtbemiddeling een goede methode om weer met elkaar in gesprek te komen. Goed getrainde buurtbemiddelaars helpen de buren om weer naar elkaar te luisteren en een begin te maken van een betere communicatie. In een paar gesprekken wordt gewerkt naar een oplossing voor het conflict waar beide partijen het mee eens zijn.

Tien jaar Buurtbemiddeling wijst uit dat tweederde van alle zaken goed afloopt. Het conflict is na tussenkomst van de buurtbemiddelaars opgelost. En meestal ook blijvend opgelost!
Overlast wordt vaak onderschat. Burenproblemen kunnen je woonplezier en je gevoel van veiligheid enorm verstoren. Zonde, want deze problemen kunnen goed opgelost worden met een luisterend oor van buitenaf. Overlast zoals geluidsoverlast, pesterijen, tuingeschillen, stank enzovoorts kunnen hoog oplopen en zelfs uit de hand lopen als er niets gebeurt. En niemand wil toch van gezeur naar terreur. Het is dan ook fijn als bewoners zelf de problemen melden en hiermee bereidheid tonen om de overlast aan te pakken op een positieve manier.

Buurtbemiddeling is kosteloos voor alle inwoners van Winterswijk. Wie gebruik wenst te maken van Buurtbemiddeling, kan contact opnemen met de coördinator Jet van den Bos op 06-22071122 of J.vandenbos@humanitas.nl.
Buurtbemiddeling is onlangs verhuisd naar het WUh gebouw in de Torenstraat op nummer 9.


buurtbemiddelingwinterswijk.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant