WDV houdt zicht op subtop

Algemeen

WINTERSWIJK - Met drie invallers moest de Winterswijkse Damvereniging in de Gelderse Hoofdklasse op bezoek bij Arnhem. Toch was, na de uitloop van toppers bij Arnhem na afgelopen seizoen, WDV de favoriet. En terecht: het team won met 10-6.

Het had overigens niet veel gescheeld of WDV stond al vroeg op achterstand. Gelukkig was de chauffeur op tijd bij de les om om te keren en Gerard Korten ietwat vertraagd op te halen. Gerard was vervolgens de gehele partij in het voordeel, maar winst kansen kwamen er niet met remise als logisch gevolg.
Erik ten Hagen wist WDV wel op voorsprong te zetten. Met een verrassende combinatie won Erik een schijf. De tegenstander had Erik het hierna moeilijk kunnen maken door nog een schijf te offeren en door te breken naar dam. Die durfde dat echter niet aan waarna Erik een overmachtseindspel bereikte en won.
Wim Sonderen wist de voorsprong snel hierna te verdubbelen. Met een 3-om-3 brak Wim door naar dam en peuzelde hierna de schijven van de tegenstander op.
Erik Oonk was ook op weg naar de winst. Toen Erik op het punt stond een dam te halen, werd hij echter iets te gemakzuchtig. Na een dubbele offer van de tegenstander kon Erik damdoorbraak plotseling niet meer voorkomen en moest berusten in remise.
Aan de andere kant had Theo Stoverinck het juist lastig. Door een misrekening dreigde de tegenstander een doorbraak te forceren. Theo wist dit echter genoeg te vertragen en haalde zelf ook een dam, genoeg voor remise.
Invaller Wim Bennink speelde vrijuit tegen zijn op papier sterkere tegenstander. Wim kwam niet in de problemen en zijn tegenstander moest zelfs uit kijken niet te verliezen. Uiteindelijk kon Wim tevreden zijn met een voordelige remise.
In de voorlaatste partij deed Arnhem nog wel wat terug. Frank ten Hagen stond ongemakkelijk en moest op zoek naar remise toen zijn tegenstander naar dam ging ten koste van één schijf. Met een afwikkeling hoopte Frank remise te bereiken. Het lukte de tegenstander echter precies om Frank vast te zetten.
Daardoor had WDV nog één punt nodig om de winst veilig te stellen. Kees Spruijt kwam na een afwikkeling net als zijn tegenstander op dam. Kees moest goed oppassen dat hij zijn tegenstander zijn dam niet zou afnemen. De tegenstander werd daardoor echter te gretig waarna Kees een afwikkeling nam en won.

Ondanks dat drie (sterke) afwezige basisspelers, wist WDV verdiend met 10-6 te winnen. Met acht punten uit zes wedstrijden staat WDV nu netjes in de subtop op een vijfde plaats. Er wachten nog wel een aantal sterke tegenstanders, maar WDV lijkt zich veilig gespeeld te hebben.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant