Zang en Vriendschap. Foto: PR
Zang en Vriendschap. Foto: PR

Zang en Vriendschap viert zilver

Algemeen

WOOLD - Het vrouwenkoor Zang en Vriendschap uit het Woold bestaat 25 jaar en dat viert het koor zoals alleen een koor dat kan: ze zingen het dak eraf. Er wordt op zaterdag 25 november in Astoria aan de Wooldseweg een jubileumconcert gegeven onder leiding van dirigente Annemarie Hilferink. Medewerking wordt verleend door Johan Meerdink die het koor op de piano begeleidt en Dansstudio Vieberink uit Aalten, met een demonstratie van enkele dansen zal laten zien. Het thema van het concert is liedjes en dansen uit films en musicals.

In 1992 werd het koor opgericht. In dat jaar bestond de Wooldse school 200 jaar en ter gelegenheid van dit feit werd er door een aantal vrouwen uit Woold een gelegenheidskoor gevormd. Dit was zo succesvol dat het naar meer smaakte. Het vrouwenkoor Zang en Vriendschap was geboren. Het huidige repertoire bestaat uit popnummers, musical- en filmliedjes, licht klassieke nummers, gospels, liedjes van nu Nick en Simon, Marco Borsato en liedjes die nu op de hitlijsten staan.

Het koor bestaat uit 28 vrouwen. Ze vormen een hechte groep, die naast het zingen ook op een positieve manier lief en leed met elkaar deelt. Het koor is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een verrassend en kwalitatief goed koor met een mooie klank.

Ondanks het constante ledenaantal is het koor altijd weer blij als dat aantal uitgebreid wordt. Wie zin heeft om te zingen, is altijd welkom bij het koor. Elke woensdagavond wordt er met plezier gerepeteerd in het Verenigingsgebouw Juliana in het Woold.
Het concert begint op zaterdag 25 november om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.00 uur. De entree kost tien euro per persoon, inclusief een kop koffie of thee.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant