Afbeelding

Valse start WDV 2

Algemeen

WINTERSWIJK - In de eerste ronde van de Gelderse Damcompetitie 1e klasse Oost leed WDV 2 een ongelukkige nederlaag tegen DZW 2 uit Warnsveld. Op papier deden de zestallen niet veel voor elkaar onder. Het grootste ratingverschil was slechts 63 punten. Toch eindigde slechts 1 partij in remise. Omdat WDV 2 op 4 van de 6 borden op papier iets sterker was, had teamleider Wim Bennink gehoopt op een nipte over winning. Het werd echter een nipte nederlaag met 5-7.

Het was John van Laarhoven die als eerste zijn tegenstander moest feliciteren. John had een schijfoffer van zijn tegenstander over het hoofd gezien en kon een dreigende combinatie niet meer voorkomen. Het schijfverlies kon John niet meer goed maken (0-2).

Zeeg Jongkoen kreeg een moeilijke stand op het bord en zag niet dat zijn tegenstander middels een forcing een schijf kon veroveren. Ook Zeeg moest het onderspit delven (0-4).

Wim Bennink kwam slecht uit de opening en moest veel tijd gebruiken om onder de druk uit te komen. Dit lukte hem wonderbaarlijk. Zijn tegenstander liet een voor Wim gunstige afruil toe in de veronderstelling dat hij daarna via een combinatie kon doorbreken. Hij had zich verrekend en verloor 3 schijven waarna hij direct Wim feliciteerde (2-4).

Jan Elgershuizen kwam al vrij snel een schijf achter. Hij dacht deze direct weer terug te veroveren, maar kwam bedrogen uit doordat zijn tegenstander opnieuw een schijf voor kwam. Ook hier wist de DZW-er het schijfvoordeel in winst om te zetten (2-6).

Wim Sonderen moest het opnemen tegen de sterkere Rob Kampman, maar wist de partij in evenwicht te houden. Het resultaat was dan ook een verdiende remise, maar het betekende wel de winst voor DZW (3-7).

Aan bord 1 waren Frank ten Hagen en Jan Huisjes in ernstige tijdnood geraakt. Beiden moesten nog één zet doen met de vlag op vallen. Jan Huisjes dacht door 2 schijven te offeren door te breken, maar Frank had de stand tot in de finesses gecontroleerd en combineerde naar een verdiende overwinning (5-7).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant