De Antonov, een dubbeldekker naar Oekraïens ontwerp. Foto: PR
De Antonov, een dubbeldekker naar Oekraïens ontwerp. Foto: PR

Groots muziek- en sportevenement op vliegveld Stadtlohn-Vreden

Algemeen

Bezoekers kunnen ook rondvluchten maken in klassieke Antonov

VREDEN - Sport, muziek, lust food en vliegen. Deze bijzondere combinatie van activiteiten kunnen bezoekers van het Dodgeball Event meemaken en ondergaan, van 10 tot 13 augustus op het terrein van het vliegveld Stadtlohn-Vreden. Dodgeball is een soort trefbal. In tien jaren tijds is het aantal bezoekers van dit evenement gegroeid van een 300 in 2007 tot naar verwachting 15.000 dit jaar. Die bezoekers gaan onder meer kijken naar de sportieve prestaties van 1600 funsporters uit 15 verschillende landen. Het Berkelstadion in Vreden was dan ook te klein geworden en daarom wordt uitgeweken naar een festivalterrein van 6,5 hectare, direct grenzend aan de luchthaven, in Nederland toch vooral bekend onder de naam vliegveld Wenningfeld.

Deze verhuizing biedt de festivalgangers en dodgeball-beoefenaars de kans ook daadwerkelijk iets van het vliegen mee te maken. Speciaal ter gelegenheid van dit festival wordt namelijk een Antonov AN-2 tweedekker van Classic Wings van vliegveld Teuge naar Stadtlohn gevlogen, om daar voor belangstellenden rondvluchten uit te voeren. Het is, op beperkte schaal, zelfs mogelijk om vanuit de cockpit een vlucht mee te maken. De Antonov is een ontwerp van de Oekraïense vliegtuigbouwer Oleg Antonov. Het ijzersterke toestel is gebouwd om onder de meest moeilijke omstandigheden te opereren en wordt geroemd om zijn betrouwbaarheid. Er zijn tussen 1947 en 2001 meer dan 18.000 exemplaren van gebouwd, die vooral dienst deden in de voormalige Sovjet Unie. Ook nu vliegen nog vele honderden Antonovs, onder meer ook vanaf Stadtlohn.

Tijdens de vier dagen van funsport, muziekfestival en glamourous camping heeft de Dodgeball Beachh Cup ook een Nederlands aspect. Winterswijker Jeroen Schreurs zorgt namelijk voor een Lust Food Evenement met een groot aantal food trucks. Daarmee is het Dodgeball Event uitgegroeid tot een bijzonder breed en attractief evenement: sport, muziek, lust food en vliegen.

De wedstrijden worden op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus gespeeld, de dj's en muzikanten zijn vanaf donderdagavond tot zondag actief.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant