Afbeelding

Seniorendag 2017 Winterswijk-Vreden

Algemeen

WINTERSWIJK - De tweejaarlijkse uitwisseling tussen senioren uit Vreden en Winterswijk vindt dit jaar plaats op zondag 1 oktober. het evenement is dit jaar in Winterswijk, in het Gerrit Komrij College.

Vanaf 14 december 1990 bestaat de Internationale dag van de ouderen. Op die dag is bij de Verenigde Naties de resolutie 45/106 aangenomen waarin 1 oktober is uitgeroepen tot Internationale dag van de ouderen. Door een speciale dag in het teken van de ouderen te plaatsen, erkende de Algemene Vergadering hun bijdrage tot de ontwikkeling. Thema’s waarvoor de Verenigde Naties zich zullen inzetten zijn onder meer: de zorg voor ouderen in ziekenhuisomgeving verbeteren, maar ook strijden tegen de uitsluiting en de eenzaamheid die de derde leeftijd bedreigen.

Al jaren organiseren de gezamenlijke ouderenbonden van Winterswijk rond deze datum een Seniorendag. Ook dit jaar gaat dit gebeuren met wederom een uitwisseling met de senioren uit Vreden. Dit jaar vindt het evenement, dat om de twee jaar gehouden wordt, plaats in Winterswijk en wel op zondag 1 oktober. De plek waar alles gebeurt is in en rond het Gerrit Komrij College. De ouderen van Winterswijk en Vreden werken samen aan een schitterend programma waarbij alle senioren uit Winterswijk en Vreden welkom zijn. Het thema voor deze dag is verbinding en dat geldt ook voor verbinding tussen jong en oud.

Het programma ziet er als volgt uit. 10.30 uur, ontvangst op het Gerrit Komrij College van de genodigden: 75 senioren uit Vreden en 75 senioren van de ouderenbonden uit Winterswijk, dit in het kader van de ouderenuitwisseling Vreden-Winterswijk. 11.15 uur: Steengroeve Theater, de film, in de theaterzaal van het GKC voor de genodigden en de gastheren en -dames uit Winterswijk. 12.30 uur, lunch, de genodigden krijgen een uitgebreide lunch in de vorm van een buffet. 14.00 tot 17.30 uur, een middagprogramma, waarin verschillende bedrijven, organisaties en clubs laten zien wat ze in huis hebben voor de ouderen in zijn algemeenheid en specifiek voor de ouderen in Winterswijk en Vreden. Standhouders uit Winterswijk en Vreden nemen de bezoekers mee van Volksdans naar Cesartherapie, van Hip Hop naar Klussendienst en van zorg in Winterswijk naar zorg in Vreden en dat in nog 35 andere combinaties. De gezamenlijke ouderenbonden zijn: WentersPlus, ANBO, STOA, KBO en PCOB.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant