WDV kan geen potten breken bij sneldammen

Algemeen

WINTERSWIJK - Bij het Gelderse kampioenschap sneldammen voor teams nam WDV deel in de eerste klasse. Er werd gespeeld volgens het Zwitsers systeem, wat betekend dat er ook teams uit de hoofdklasse en tweede klasse getroffen konden worden.

Tegen de teams uit de tweede klasse behaalde WDV goede resultaten: drie maal winst. Hoewel er tegen de teams uit de hoofdklasse wel kansjes waren, verloor WDV die drie wedstrijden allemaal. Daardoor zou de wedstrijd tegen eersteklasser Brummen cruciaal worden. Helaas ging deze wedstrijd wat onnodig verloren.

Met zes punten uit zeven wedstrijden eindigde WDV op een veertiende plaats en met een vijfde plek in de eerste klasse in de middenmoot. Individueel scoorde Frits Zegelink het best met tien punten gevolgd door Erik ten Hagen met negen punten en Erik Oonk met zes punten. Augustin Saouadogo liet zien in het afgelopen jaar veel vooruit te zijn gegaan. Vorig jaar bleef Augustin nog puntloos, maar dit keer scoorde hij vijf punten en liet daarbij zelfs onnodig een paar punten liggen tegen sterke tegenstanders.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant