Ouderen en basisschoolleerlingen samen in gesprek. Foto: PR
Ouderen en basisschoolleerlingen samen in gesprek. Foto: PR

Project 'Communicatie vroeger en nu' verbindt generaties

Algemeen

WINTERSWIJK - Afgelopen week ging in Winterswijk het project Communicatie vroeger en nu van start, een initiatief van Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek. Bij dit bijzondere project worden leerlingen van de Sint Jozefschool en senioren uit Winterswijk samengebracht.

Woensdag 22 maart was de eerste bijeenkomst van het project in de school aan de Schoolstraat 1 in Winterswijk. Na een korte inleiding begon het creatieve proces waarbij senioren en leerlingen van groep 5 en 6 onder bezielende leiding van beeldend kunstenaar Berna Bonekamp objecten gaan maken die met communicatie te maken hebben. De eerste les stond in het teken van nadenken over een idee en dat vervolgens aan papier toevertrouwen. Op woensdagmorgen 29 maart, 5 april en dinsdagmorgen 11 april zijn de vervolgbijeenkomsten. Uiteindelijk worden de kunstvoorwerpen op dinsdagmiddag 11 april geëxposeerd in de school. Om de link met communicatie van nu duidelijk te leggen worden er ook PowerPoints van het project gemaakt. De leerlingen, die veel van de senioren hebben gehoord over de communicatie van vroeger, wijden de senioren in op dit terrein als dank voor hun deelname. De PowerPoints worden eveneens gedraaid tijdens de expositie.
Samenwerking tussen verschillende partners

Bij het project "Communicatie vroeger en nu" wordt samengewerkt door leerlingen en leerkrachten van de Sint Jozefschool, senioren uit Winterswijk (o.a. opa's en oma's van de leerlingen), Vereniging Het Museum en cultuurcentrum Boogie Woogie. Het is opgezet door Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek: een initiatief van acht Achterhoekse gemeenten en provincie dat streeft naar bewustwording van de culturele identiteit van de regio. Daarnaast is het verbinden van generaties en samen met cultuur en erfgoed bezig zijn een belangrijk doel.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant