Petra Veerbeek stelt zich aan de gemeente voor. Rechts ds. Berdie Marsman. Foto: Ans ter Horst
Petra Veerbeek stelt zich aan de gemeente voor. Rechts ds. Berdie Marsman. Foto: Ans ter Horst

Petra Veerbeek ouderenpastor PGW

Algemeen

WINTERSWIJK - In de Jacobskerk had de feestelijke bevestiging plaats van Petra Veerbeek uit Dinxperlo als ouderling-kerkelijk werker, ouderenpastor, van de Protestantse Gemeente Winterswijk. Petra heeft als werkterrein het ouderenpastoraat in de Woon(zorg)centra Pelkwijk, Sleeswijk en Wamelinkhof. De bevestiging en zegening gebeurde aan het eind van een dienst, die geleid werd door ds. Berdie Marsman. De gemeente is blij met haar komst en zij zelf met haar nieuwe (parttime) baan, waarmee voor haar een diepe wens in vervulling gaat.

Door Ans ter Horst

De predikant haalde teksten aan van de apostelen Paulus en Petrus en stelde haar vragen over onder andere 'het liefhebben van de gemeente en die te dienen naar Gods gebod en er de arbeid te verrichten die allen bouwt'. Na haar ja-woord zegende ds. Marsman haar en stelde de nieuwe ouderenpastor zich aan de kerkgangers voor.
De in Dinxperlo geboren Petra Veerbeek werkte na haar opleiding aan de PABO eerst twee jaar als leerkracht in het basisonderwijs in haar woonplaats en daarna negen jaar in Gouda. In die tijd volgde ze de HBO-opleiding theologie in Utrecht, en ze kreeg als doel voor ogen ooit op een dag als ouderenpastor in een gemeente te gaan werken. Ze kwam in 1999 terug naar de Achterhoek en ging lesgeven op Schaersvoorde in Aalten en Dinxperlo, godsdienst en Nederlands. Later kwam daar ook de taak als leerlingbegeleider bij en kon ze toch al een stukje 'pastorale zorg en aandacht' aan leerlingen met moeilijkheden geven.
Petra Veerbeek was eveneens acht jaren teamleider in de onderbouw VMBO, waar ze als hoofdtaak had het begeleiden en aansturen van docenten en leerlingen binnen haar team. Anderhalf jaar terug ging ze toch weer voor de klas staan, maar haar wens om te gaan werken in een kerkelijke gemeente, het liefst als ouderenpastor, bleef sterk. Met deze uitdaging binnen de PG Winterswijk is ze dan ook enorm blij. Zij blijft eveneens nog werken als godsdienstdocent op Schaersvoorde. Na de dienst kon iedereen persoonlijk met haar kennismaken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant