Afbeelding

WDV 2 sluit seizoen af met gelijkspel tegen DSV 2 (6-6)

Algemeen

WINTERSWIJK - Op papier had WDV 2 de beste papieren, maar het team liet onnodig een punt liggen bij DSV 2 in Sinderen.

Het was Zeeg Jongkoen die in een lastige stand verzeild was geraakt en toen een eenvoudig slagzetje, een één om drie, over het hoofd zag en daarna kon opgeven. (2-0).

Jan Elgershuizen kreeg tegen zijn sterkere tegenstander een betere stand op het bord, maar had in tijdnood niet voldoende tijd om alles door te rekenen en moest met remise genoegen nemen. (3-1)

Wim Sonderen kwam slecht uit de opening, maar zijn tegenstander wist hier niet van te profiteren. Gaandeweg de partij kreeg Wim steeds meer voordeel en wist door te breken en bracht met zorgvuldig spel de partijen in evenwicht. (3-3)

Erik Oonk offerde twee schijven om door te breken naar dam, maar haalde op het verkeerde veld dam. Dit kwam hem duur te staan. Zijn winstkansen werden abrupt omgezet in verlies en DSV nam weer de leiding. (5-3)

Wim Bennink wist het centrum snel in zijn bezit te krijgen . Hij vlocht steeds diverse valstrikken in zijn stand. Zijn tegenstander wist deze allemaal tijdig te pareren. Het evenwicht in de partij werd dan ook niet doorbroken, waardoor de partij in remise eindigde. (6-4)

Alle ogen waren nu gericht op bord 1, waar Frank ten Hagen het op moest nemen tegen de nestor van DSV 2, de 86 jarige Jan Seinhorst. In het eindspel van 4 om 4 had Frank tempovoordeel, wat hem de winst leek op te gaan leveren. In de praktijk bleek dit echter zeer lastig uit te spelen. Het eindspel was voor beiden mede door venijnige trucjes lastig om uit te spelen, waardoor de tijd volledig moest worden gebruikt. Beiden moesten uiteindelijk nog ca. 10 zetten doen in de laatste minuut, in die fase miste Jan de remise en kwam er alsnog een lastig uitspeelbare winnende stand op het bord, maar won Frank, doordat zijn tegenstander door de klok was gegaan.

Hiermee behaalde WDV 2 op het nippertje een gelijkspel (6-6). Met acht punten uit elf wedstrijden is WDV 2 het beste tweede team in de eerste klasse Oost geworden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant