Afbeelding

Koploper Volga te sterk voor heren Skopein Wivoc

Algemeen

WINTERSWIJK - Afgelopen zaterdag toonden de heren van Volga uit Gaanderen waarom zei de koploper zijn in de promotieklasse.

De heren van Skopein Wivoc gingen erg goed van start en namen heel brutaal een voorsprong in de eerste set. Bij de stand van 15-13 namen de gasten uit Gaanderen de eerste time-out (wat achteraf ook de enige bleek te zijn). Deze pakte goed uit en resulteerde in een 15-17 voorsprong. Tijd om een eerste time out aan te vragen aan Skopein Wivoc-zijde. Een spannende strijd om de setwinst volgende waarbij Volga toch altijd een aantal punten voor bleef op de thuisploeg. Een time out bij de stand 20-22 bracht helaas niet de ommekeer en met 23-25 ging de winst naar de gasten. Zowel de tweede als derde set gaven een sterker en gevarieerder spelend Volga te zien. Met alle ervaring uit de tweede divisie wisten zij beide sets winnend af te sluiten. 17-25 en 15-25.

De heren van Skopein Wivoc begonnen in de vierde set met de basisopstelling maar helaas bleek ook dat niet voldoende om maar een setwinst van de koploper af te snoepen. Gedecideerd speelden de gasten ook deze laatste set uit en wonnen verdiend met 13-25 de set en daarmee de wedstrijd met 0-4.

De heren vcan Skopein Wivoc konden na afloop niet anders zeggen dat dit een verdiende overwinning was voor de toekomstige kampioen. Het team van Geert Beijers zal zich moeten richten op de vierde plaats in de eindrangschikking. De eerstkomende thuiswedstrijd is dinsdag 7 maart om 21.00 uur tegen naaste concurrent Favorita uit Dinxperlo. Deze wedstrijd zal gezien de stand op de ranglijst door de heren uit Winterswijk gewonnen moeten worden om aanspraak te maken op deze vierde plek.