Jeanet Damkot en Anita Huls verrassen ERwin Arentsen van 't Graanhuys met een serenade, als dank voor de steun. Foto: Kevin ten Dolle
Jeanet Damkot en Anita Huls verrassen ERwin Arentsen van 't Graanhuys met een serenade, als dank voor de steun. Foto: Kevin ten Dolle

Crescendo en Het Graanhuys samen in de weer voor Stichting Leergeld

Algemeen

WINTERSWIJK - Voor het tweede jubileumconcert vanwege het 70-jarig bestaan van Crescendo dit jaar, heeft de muziekvereniging de samenwerking gezocht met Het Graanhuys Bakkerijen. Met de sponsoring van Het Graanhuys is het voor Crescendo mogelijk om het geplande avondconcert op 10 december, uit te bereiden met een middagconcert speciaal voor klanten van de bakkerijen en Plussupermarkten. Een gedeelte van de opbrengsten van beide concerten wordt vervolgens door de vereniging uit Ratum als cadeau aangeboden aan Stichting Leergeld. "Een stichting die het mogelijk maakt dat ook kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijker hebben een hobby kunnen uitoefenen", vertelt Jeanet Damkot, secretaresse van Crescendo.

Door Kevin ten Dolle

"Jeroen (Bruggers) en ik zijn allebei wel van het verengingsleven en doen met de Plus Supermarkten ook al aan sponsoring van verschillende verenigingen. Toen Crescendo aanklopte zijn we gaan praten over wat we konden gaan doen", legt Erwin Arentsen van Het Graanhuys uit. "Het Graanhuys heeft onlangs Bakkerij Huiskamp overgenomen, waarbij het brood door Het Graanhuys gebakken gaat worden, maar de specialiteiten van Huiskamp gewoon verkocht blijven worden. Daarom leek het ons een mooi idee de opening van Het Graanhuys Huiskamp 8 oktober, tevens de aftrap te laten zijn voor onze actie samen met Crescendo. Ter gelegenheid van de opening van de vernieuwde bakkerij kunnen klanten bij 't Graanhuys een kaart voor het middagconcert kopen voor €10,- en krijgen daar dan een brood bij", zegt Arentsen.

Verschillende gastartiesten
Tijdens de concerten van 10 december in de Jacobskerk in Winterswijk zal Crescendo samenwerken met andere artiesten. "Wim Ruesink zal op het kerkorgel spelen, daarnaast zal Sophia Asgari, die tijdens onze talentjacht begin dit jaar het Ave Maria zong, dit weer vertolken in de kerk. Ook het Ettens mannenkoor verleent zijn samenwerking aan beide concerten", legt Anita Huls, voorzitter van Crescendo uit. "Het mannenkoor vond het zo'n mooi idee om een cheque cadeau te doen aan stichting Leergeld, dat zij direct toen ze het hoorden hun medewerking toezegden aan het middagconcert", verklaart Damkot de bereidheid tot meewerken van alle betrokkenen. "Tijdens het concert zullen we verschillende muziekstukken ten gehore bregen, zoals onder meer 'Exodus Song' en 'Andrey Lloyd Webber Collection' met daarin onder meer 'Don't cry for me Argentina'", verklapt Huls alvast.

Mes snijdt aan twee kanten
Crescendo zal de heropening van Het Graanhuys Huiskamp muzikaal omlijsten en vervolgens op enkele bekende plekken in de buurtschappen acte de présence geven. "Wij gaan de buurtschappen door om even 'lawaai' te maken", zegt Damkot met een knipoog. "Alles om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen een kaartje kopen voor de voorstelling en bij de opening van de compleet vernieuwde bakkerij zijn", legt Damkot uit. "Zonder steun van Het Graanhuys hadden wij, als kleine vereniging uit een buurtschap, het nooit aangedurfd om twee concerten te plannen. Kaarten voor de avondvoorstelling kunnen ook gekocht worden, bij het VVV-kantoor in het oude gemeentehuis en bij Oonk speciaalzaak in de Misterstraat en kosten €15, een mooi geschenk voor in de schoen misschien", zegt Huls. "Hoe meer mensen er zijn tijdens beide concerten, des te groter is de cheque die wij uiteindelijk aan stichting Leergeld kunnen overhandigen. Het broodmes snijdt op die manier aan twee kanten", besluit Damkot glimlachend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant