Schrijfactie Amnesty

Algemeen

WINTERSWIJK - Amnesty International houdt op maandag 25 april een schrijfactie voor een filmmaker en twee muzikanten uit Iran. Zij kregen in februari zes jaar celstraf opgelegd vanwege hun artistieke werk. Ze moeten hiervan drie jaar in de gevangenis uitzitten. Hossein Rajabian maakte een film over het recht van vrouwen om te scheiden in Iran. Zijn broer Mehdi Rajabian en Yousef Emadi verspreidden muziek van Iraanse muzikanten die in het buitenland wonen en die taboes in Iran aan de kaak stelt. De rechtbank oordeelde dat ze hiermee de 'Islamitische heiligheden' hebben geschonden en propaganda verspreidden.

De mannen werden in 2013 opgepakt en zaten twee maanden in eenzame opsluiting. Ze zeggen te zijn gemarteld om een bekentenis los te krijgen. De bekentenissen dienden als bewijs in hun rechtszaak. Ook hadden ze geen toegang tot een advocaat tijdens hun proces.

Op maandag 25 april van 13.30 uur tot 15.15 uur kan iedereen terecht bij de Amnesty schrijftafel in de bibliotheek van Winterswijk om een handtekening te zetten op de brief naar de autoriteiten in Iran met de oproep om de veroordeling van Hossein en Mehdi Rajabian, en Yousef Emadi te vernietigen.

De Amnesty groep Winterswijk is ook op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Wie geïnteresseerd is en meer wil weten, mag contact zoeken met Hanna Geerdes, amnestywinterswijk@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant