Lauri en Evi Maris naar NK schaken

Algemeen

WINTERSWIJK - Lauri en Evi Maris hebben zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap schaken in de E-categorie. De speelsters van het WSG hadden bij het regionaal kampioenschap aan een plaats bij de eerste vier in het totaalklassement of een plaats bij de beste twee meisjes voldoende om NK-deelname af te dwingen. Aan beide voorwaarden voldeden de zusjes in Hengelo.

Op papier waren er drie kanshebbers bij de meisjes, maar de concurrente van Evi en Lauri liet teveel steken vallen om een bedreiging te vormen. In het totaalklassement kwam de positie bij de eerste vier ook niet in gevaar tijdens de negen speelronden. Met 6½ punt eindigden beiden in het veld van 18 deelnemers op de gedeelde derde plaats. Een beslissingsmatch moest toen uitkomst bieden om de meisjeskampioen te bepalen. Evi won na drie snelschaakpartijen met 2-1 en werd daarmee E-kampioene.
Het Nederlands Kampioenschap voor de E-schakers wordt in het Paasweekeinde gespeeld in Waalwijk. Lauri Maris had zich eerder al geplaatst voor het NK in de D-categorie en maakt ook nog kans op deelname in de G-categorie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant