Het bestuur van de Vrienden van de Antoniushove.
Het bestuur van de Vrienden van de Antoniushove.

Boeken- en platenbeurs Vrienden Antoniushove

Algemeen

LICHTENVOORDE - Op zondag 6 december houden de Vrienden Van Antoniushove opnieuw de jaarlijkse boeken- en platenbeurs in Woon- en Zorgcentrum Careaz-Antoniushove in Lichtenvoorde (tegenover het Gemeentehuis). Door op die dag boeken, platen of cd's te kopen steunt men de Stichting Vrienden Van Antoniushove.

'Duizenden boeken staan deze dag gesorteerd op alfabetische volgorde of op thema zodat het zoeken voor bezoekers een stuk makkelijker wordt. Zo is er een afdeling kookboeken, maar ook kinderboeken zijn er volop. De collectie is zo groot dat de mensen anders niet weten waar ze moeten zoeken," aldus Frans Ticheloven, voorzitter van de VVA.

Ticheloven: "De stichting heeft zich ten doel gesteld het leven van de bewoners in de diverse Woon- en Zorgcentra in Lichtenvoorde te veraangenamen. Een aantal zaken die wij de laatste jaren gerealiseerd hebben, zijn de nieuwe rolstoelbus, een paar duofietsen, waarmee bewoners samen met een begeleider heerlijk naar buiten kunnen, en de bewegingstuin bij het woon- en zorgcentrum. In de Patronaatshof is er een beamer, scherm en laptop geïnstalleerd zodat bewoners kunnen genieten van de presentatie van historische beelden. Ook zijn we trots op de realisatie van een snoezel-badkamer in het Hof van Flierbeek, waar alle zintuigen van de bewoners geprikkeld worden en bijdraagt aan een gevoel van welzijn."

Donateurs dringend nodig
Dat al deze zaken veel geld kosten moge duidelijk zijn en de Vrienden Van Antoniushove zijn dan ook erg blij met elke donatie, maar vooral met vaste donateurs. Zonder hen wordt het voor de VVA steeds moeilijker om zich in te zetten voor één van de meest kwetsbare groepen. Zij hopen dan ook dat er veel mensen zijn die zich geroepen voelen om hen, maar vooral de bewoners van Careaz-Antoniushove, te steunen.


Info: 0544-372064 of bij Frans Ticheloven, voorzitter van VVA, tel. 0544-377555.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant