Sander Koenen. Foto: Anne Terpstra
Sander Koenen. Foto: Anne Terpstra

Kinderboekenweek bij Kramer

Algemeen

WINTERSWIJK - Woensdag 7 oktober is de Kinderboekenweek begonnen, en dat betekent tien dagen feest voor kinderen in de boekenwinkels.

Een inktvis heeft drie harten. Op Venus duurt een dag langer dan een jaar. En een gewone wolk in de lucht weegt meer dan een kudde olifanten. Raar….maar waar! Dat is het thema voor de Kinderboekenweek 2015.

Sander Koenen, schrijver van de boeken Droomvlucht, over André Kuipers de astronaut en 'Ik koos het wapen', over Peter van Uhm, commandant der Nederlandse strijdkrachten, heeft een jaar lang via diverse media jongens en meisjes gevraagd om de beste vraag te stellen: de Nationale vragenbattle.

Hiervan is een omkeer boek gemaakt: Waarom stinkt een stinkdier? (vraag van een jongen). Waarom kan niet iedereen goed zingen?(Vraag van een meisje). Jongens stellen andere vragen dan meisjes. Sander Koenen gaat in op de Top 25 van vragen van allebei! Wat is de allerbeste vraag?

Sander Koenen komt vrijdag 16 oktober bij boekhandel Kramer in de winkel van 14.30 uur tot 16.30 uur.

De toegang is gratis, voor ouders, jongens en meisjes van 8 tot 12 jaar. Wel vooraf opgeven via www.boekhandelkramer.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant