Linda Sandman. Foto: PR
Linda Sandman. Foto: PR

Het Vrijwilligerspunt komt weer uit de startblokken

Algemeen

WINTERSWIJK -  We staan op de drempel van een nieuw seizoen 2021-2022. Veel organisaties zijn inmiddels weer met hun activiteiten begonnen. Ook sportverenigingen hebben hun trainingen weer kunnen hervatten. Het sporten en bewegen is de afgelopen 1,5 jaar zeker in verenigingsverband heel lastig geweest. De verenigingsbesturen met hun kader hebben geprobeerd binnen de beperkende maatregelen hun vereniging actief te houden. Natuurlijk is een van de belangrijke nevenfuncties van een vereniging ‘het mensen ontmoeten ‘bijna of misschien wel helemaal niet mogelijk geweest. Dit geldt natuurlijk ook voor andere organisaties uit het maatschappelijke veld.

Het bestuur van de Winterswijkse Uitdaging/Vrijwilligerspunt hoopt dan ook dat het verenigingsleven weer kan worden opgepakt en dat we er weer plezier aan kunnen beleven. Toch zullen we de eerste maanden alert moeten zijn op de beperkingen die er nog steeds bestaan en door de overheid in maatregelen zijn vastgelegd. Deze regels zullen ook gehandhaafd moeten worden. We willen natuurlijk dat alles zo snel mogelijk toch weer als vanouds kan. De Winterswijkse Uitdaging wenst alle maatschappelijke organisaties veel succes en plezier in de komende tijd.

Wat betreft de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt zijn ook de eigen activiteiten weer gestart.
Maandag tot en met donderdag is er het inloopspreekuur. Organisaties kunnen elke ochtend tussen 9.00 en 12.00 uur binnen lopen. De coördinatoren zijn dan aanwezig om eenieder die vrijwilligerswerk zoekt te woord te staan. Ook organisaties die zelf vrijwilligers zoeken kunnen dan gewoon binnen lopen.

In het kader van het project Kom d’r bie zijn er in 2019 door de Winterswijkse Uitdaging een aantal projecten gestart, die na een hele tijd stil gelegen te hebben, na de vakantie en na corona, weer wekelijks van start gaan.
Op de maandag en de vrijdag vanaf 14.00 uur is er de schildersgroep. Iedereen die met verf en palet bezig wil zijn kan hier terecht. In een ongedwongen sfeer leer je elkaar de fijne kneepjes van het schildersvak. De coördinatoren helpen een ieder die minder vaardig is, graag op weg
Op dinsdag ook vanaf 14.00 uur is de groep creatief aanwezig. Onder de bezielende leiding van Linda Sandman is men dan creatief actief. Naast dat men met zijn eigen creatie bezig kan zijn organiseert Linda ook maandelijks een workshop. Dit kan van alles zijn. Van macremee tot bloemschikken tot schilderen. Vanaf 7 september zijn er ook naaimachines aanwezig en zal er naailes gegeven worden.
Voor alle activiteiten geldt dat er geen kosten aan de activiteiten verbonden zijn. Een eigen bijdrage in de kosten van een kopje koffie en of thee wordt op prijs gesteld.

AutoMaatje
AutoMaatje is een maatschappelijk project van de ANWB dat in Winterswijk door de Winterswijkse Uitdaging en het Vrijwilligerspunt is opgepakt. Hiervoor is het Samenrijderspunt opgezet. Als lokaal partner verzorgt het Samenrijderspunt, samen met vrijwilligers het vervoer van mensen die zelf moeilijk de deur uit kunnen. De vrijwillige chauffeur brengt inwoners naar hun bestemming, bijvoorbeeld de supermarkt, de tandarts of een ver familielid buiten Winterswijk. In principe is elke bestemming mogelijk. Elke rit is meer dan vervoer alleen. Vaak gaan de chauffeurs mee op doktersbezoek of om boodschappen te doen. Elke rit betekent een nieuw sociaal contact, een gesprek tussen deelnemer en chauffeur. Wilt u met eigen ogen zien wat ANWB in de praktijk betekent kijk dan https://wijwinterswijk.nl/vrijwilligerspunt/automaatje

Het Vrijwilligerspunt is te vinden bij Boogie-Woogie, Roelvinkstraat 2. Men is te bereiken onder telefoonnummer 0543 200026. E-mail info@winterswijkdoet.nl.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant