Ride & Run voor Roparun

Algemeen

WINTERSWIJK - De Winterswijkse Roparunners doen ook dit jaar weer mee aan de landelijke Roparun, in oktober in Limburg. Om daarvoor geld in te zamelen, is er in augustus in Winterswijk een Ride & Run. 

In het eerste weekend van oktober doet het Winterswijkse Roparunteam 100%RunningWinterswijk voor het vijfde jaar mee aan de Roparun: de jaarlijkse landelijke, non-stopestafetteloop, dit jaar te houden in Zuid-Limburg. Daarbij wordt geld ingezameld voor projecten die het leven van mensen met kanker en hun naasten dragelijker en aangenamer maakt. Het Winterswijkse team draagt bij aan projecten met onder andere het SKB, Hospice De Lelie en Hof van Kairos. Gedurende het jaar zoekt het team sponsoren en worden er acties georganiseerd om geld in te zamelen. Dit jaar organiseert het team op zondag 22 augustus in samenwerking met de Hippische vereniging Winterswijk een Ride & Run: teams van een menner/ruiter met een hardloper leggen samen een route van 6 of 11 kilometer af, waarbij het de bedoeling is een gelijk tempo aan te houden en te eindigen met een tijd die klopt met een vooraf opgegeven snelheid. Geen wedstrijd op snelheid dus, maar op samenwerking en tempo vasthouden. Het evenement wordt georganiseerd door vrijwilligers en sponsoren, waardoor de opbrengst van het inschrijfgeld geheel naar het goede doel gaat. De start en finish vinden plaats bij de manege van de Hippische Vereniging, Steengroeveweg 30, waar voldoende parkeergelegenheid is voor auto’s en trailers. Starten kan vanaf 9.00 uur en het inschrijfgeld bedraagt 20 euro per team. Aanmelding of informatie: mail naar rideandrunwinterswijk@gmail.com .

Deze Ride & Run wordt georganiseerd onder voorbehoud van toestemming op basis van de coronarichtlijnen en er wordt er bij de organisatie rekening gehouden met de maatregelen om coronabesmettingen te voorkomen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant