Werk van Der Pinselquäler bij Ankomm'n. Foto: Hendriks Fotografie
Werk van Der Pinselquäler bij Ankomm'n. Foto: Hendriks Fotografie HENDRIKS FOTOGRAFIE NE6H

Expositie van Der Pinselquäler bij Ankomm’n

Algemeen

CORLE -  Horst Prollius (73 jaar) noemt zichzelf ‘Der Pinselquäler’, in het Nederlands vertaald ‘de kwastenkwelgeest’. Horst is een Duitse kunstenaar die twee jaar geleden in Winterswijk is komen wonen om dichter bij zijn dochter in de buurt te kunnen zijn. De expositie van zijn werk bij Gastgalerij  Ankomm’n aan de Mentinkweg loopt van vrijdag 11 juli tot en met zondag 1 augustus. De kunstenaar is tijdens de expositie zelf aanwezig op zondag 11, 18, en 25 juli en zaterdag 31 juli van 14.00 tot 16.00 uur.  

Zijn werken zijn kleurrijk, soms abstract, soms figuratief. Zijn stijl is niet direct definieerbaar. Feit is dat ieder werk hoe langer je ernaar kijkt, hoe meer tijd je ervoor neemt, zich ontvouwt tot een onuitputtelijke bron van diverse fantasiewezens. De namen van zijn schilderijen zijn excentriek en humoristisch. Ze nodigen de bewonderaar uit om vooral zijn/haar eigen fantasie te gebruiken in wat men erin wil zien. Horst Prollius is autodidact en schildert al zijn hele leven.
Openingstijden van Ankomm’n zijn: vrijdag en zaterdag 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur. Actuele openingstijden en meer informatie staat op de website.


www.ankommn.nl

Werk van Der Pinselquäler bij Ankomm'n. Foto: Hendriks Fotografie

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant