Monique Stevens van Monere Uitvaartbegeleiding. Foto: Judith Zemann-Mulder
Monique Stevens van Monere Uitvaartbegeleiding. Foto: Judith Zemann-Mulder

‘Begaan met het heengaan’ bij Monere Uitvaartbegeleiding

Partnerbijdrage

WINTERSWIJK - “Transparant, open, eerlijk, dat vind ik zeer belangrijke eigenschappen die nodig zijn bij mijn werk.” Aan het woord is Monique Stevens van Monere Uitvaartbegeleiding. “Er komen bij uitvaarten vaak veel onnodige kosten bij voor de nabestaanden, en dat is niet nodig . Daarom is mijn werkwijze transparant zodat dat er voor u geen onnodige kosten worden gemaakt. De nabestaanden krijgen van mij alle facturen van de goederen en diensten, dan weten ze waarvoor ze betaald hebben. Ik reken geen commissie over diensten en goederen van derden.” Monique denkt vooral mee over een mooi en goed afscheid. “Dat is het belangrijkste voor de rouwverwerking. Dat nabestaanden op een waardige manier afscheid nemen van hun dierbare. Daarom is het goed om ook bij leven vast na te denken over de dood. Bekijk de mogelijkheden en ga ‘shoppen voor de dood’”, is haar advies. Om die reden is er op zaterdag 20 april een open huis bij Monere Uitvaartbegeleiding aan de Kloetenseweg 47. Tussen 13 en 16 uur kunnen mensen binnenlopen om te zien wat er allemaal mogelijk is op gebied van uitvaarten. “Maar minstens zo belangrijk is dat mensen hier terecht kunnen voor advies over hun uitvaartverzekering. Mensen denken dat ze alles goed geregeld hebben met een natura polis, maar daar blijken haken en ogen aan te zitten als het zo ver is. Als je afwijkt van het basis natura pakket worden er kosten gemaakt; een natura uitvaartpolis dekt niet alles. Om onaangename verrassingen te voorkomen is het goed om eens naar de polis te kijken.”

Tijdens het open huis staat Monique bezoekers graag te woord en geeft advies. Er kan een afspraak gemaakt worden om samen de polis door te nemen of wensen vast te leggen. Monique komt daarvoor desgewenst bij mensen thuis langs. Suzanne Verhaaf van Rouwtroost is die middag aanwezig. Zij beschildert urnen, maar maakt ook schilderijen van overleden dierbaren. Verder kan zij onder andere rokken om de kist en uitvaartwaden maken. Ook Luuk Assink van Emotie Kist is die dag aanwezig. Luuk maakt duurzame houten kisten. Verder is er informatie te verkrijgen over herinneringssierraden van Ik draag je bij me en over rouwbloemwerken.

Uitvaartwensen
Bezoekers kunnen een boekje downloaden op de website van Monere Uitvaartbegeleiding, waarin alle uitvaartwensen aangegeven kunnen worden. “Wensen rond de begrafenis of crematie kunnen hierin vastgelegd worden. Dat geeft duidelijkheid voor de nabestaanden en voor mij als uitvaartbeleider”, legt Monique uit.

Wanneer iemand overlijdt moet eerst de arts de dood vaststellen. Nabestaanden mogen altijd de uitvaart door Monere Uitvaartbegeleiding laten verzorgen. “Nadat het overlijden is vastgesteld kunnen nabestaande mij bellen. Dat heeft geen haast, neem de tijd. Neem een moment met de overledene. Op polissen staat vaak een nummer, maar men is nooit verplicht naar dat nummer te bellen. Nabestaanden zijn altijd vrij in de keuze voor de uitvaartbegeleider. Veel mensen weten dat niet. Maar een uitvaartpolis en een uitvaartbegeleider zijn twee aparte zaken. Ik werk samen met alle verzekeraars, maar begeleid de uitvaart samen met de nabestaanden. Door een akte van cessie te ondertekenen keert de verzekering het verzekerde bedrag naar Monere uit. Uiteraard kan het ook op uw eigen rekening worden uitgekeerd”, legt Monique uit. “Ik werk zo veel mogelijk met lokale ondernemers. Het drukwerk wordt lokaal gedaan, de bloemen.”
Binnenkort verschijnt een flyer die mensen bij hun polis kunnen bewaren met daarop alle gegevens die nodig zijn bij een overlijden. Deze flyer is ook bij Monere te verkrijgen.

Wie meer wil weten over mogelijkheden bij begrafenissen of crematies, over uitvaartverzekeringen of rouwverwerking is welkom op 20 april tussen 13 en 16 uur. Wie er die dag niet bij kan zijn, kan een kijkje nemen op de website: monere.webnode.nl of maak een afspraak met Monique. 


tel. 06-81419911

info@monere.nu

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant