Bewoners van Het Prins Hendrikhuis in Winterswijk pakken Goodwill’s Kerstpakket uit. Foto: ©Goodwill.nl
Bewoners van Het Prins Hendrikhuis in Winterswijk pakken Goodwill’s Kerstpakket uit. Foto: ©Goodwill.nl

Goodwill’s Kerstpakket voor Het Prins Hendrikhuis

Zorg

WINTERSWIJK - “Als ik dit vanavond allemaal op eet, heb ik mijn buik wel vol!” De twinkelende oogjes van mevrouw verraden dat ze een grapje maakt. De stemming zit er goed in bij de dames van Het Prins Hendrikhuis in Winterswijk. Samen pakken ze Goodwill’s Kerstpakket uit.

Met een schaar of gewoon met de nagels, ze krijgen de doos snel open. Nieuwsgierig pakken ze allerlei lekkers uit het pakket: “Wie heeft zin in popcorn?” en “Hmm, dit is lekker!” klinkt het naast de sfeervolle kerstboom. De fles wijn wordt alvast apart gezet en heel onopvallend wordt het doosje met de dropjes al open gemaakt. Een lekkere en leuke verrassing.

Dagelijks Leven
Het Prins Hendrikhuis biedt gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Er is plek voor 22 bewoners die hun eigen studio hebben. In de gezamenlijke woonkamers wordt gegeten en geleefd zoals thuis. De activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding en kijken daarbij naar de wensen van de bewoners. Het Prins Hendrikhuis is onderdeel van Dagelijks Leven, een organisatie die door het hele land kleinschalige zorg voor mensen met dementie biedt.

Goodwill’s Kerstpakket
Het Kerstpakket van Goodwill® zit boordevol lekkere dingen voor mensen met dementie. Een kerstcadeau om samen van te genieten. De organisatie Goodwill zet zich in voor twee heel kwetsbare groepen: mensen met dementie in een zorgomgeving en kinderen in een medisch kinderdagverblijf. Onder het motto “geef kleur aan de zorg” vindt elke maand een Goodwill Day plaats: een dagje uit of nieuw materiaal speciaal voor een locatie. Dit wordt financieel mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers. In heel Nederland worden deze week maar liefst 160 locaties verrast met Goodwill’s Kerstpakket.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant