Paashazen op bezoek bij Het Prins Hendrikhuis in Winterswijk. Foto ©Goodwill.nl

Paashazen op bezoek bij Het Prins Hendrikhuis in Winterswijk. Foto ©Goodwill.nl

Paashazen op bezoek bij Het Prins Hendrikhuis

Zorg

WINTERSWIJK - “Hee, die anderen hebben veel meer paaseieren!” De sfeer gaat van heel fanatiek en bloedserieus naar heel relaxed: “Ik ga even in de zon zitten”. Ondertussen smikkelt iemand anders al van de chocolade eieren.

De bewoners van het Prins Hendrikhuis in Winterswijk werden verrast door het bezoek van twee paashazen. Deze werden eerst eens goed bekeken, een beetje argwanend en afwachtend. Maar zodra er contact gemaakt werd was het goed. Een praatje maken, aan de arm mee om paaseieren te zoeken, voelen aan het zachte pak, een kus en een knuffel. Het zorgde voor tevreden en blije gezichten bij de bewoners. En een heleboel lekkere paaseieren.

Dagelijks Leven
Het Prins Hendrikhuis biedt gespecialiseerde zorg voor mensen met dementie. Er is plek voor 22 bewoners die hun eigen studio met zit-/slaapkamer en badkamer hebben. In de gezamenlijke woonkamers wordt gegeten en geleefd zoals thuis. De activiteitenbegeleiders zorgen voor een afwisselende dagbesteding en kijken daarbij naar de wensen van de bewoners. Het Prins Hendrikhuis is onderdeel van Dagelijks Leven, een organisatie die door het hele land kleinschalige zorg voor mensen met dementie biedt.

Betrokken ondernemers
De paasactiviteit is georganiseerd door Goodwill.nl. Deze organisatie zet zich al 30 jaar in voor medisch kinderdagverblijven en sinds drie jaar ook voor dementie zorgcentra. Onder het motto “geef kleur aan de zorg” vindt elke maand een Goodwill Day plaats voor een locatie én wordt een Puzzel- en Kleurboek uitgebracht. Dit wordt net als het paaseieren zoeken financieel mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk