Start en finish van de Obbink Run is op het terrein van Archeus. Foto PR

Start en finish van de Obbink Run is op het terrein van Archeus. Foto PR

Jeugd loopt gratis mee met Obbink Run

Sport

WINTERSWIJK - Op zondag 18 juni houdt Archeus haar traditionele voorjaarsloop, die in 2018 is omgedoopt tot de Obbink Run. De loop is vanaf dit jaar verplaatst van de donderdagavond naar de zondagochtend, een voor veel lopers geschikter tijdstip. Om jongeren te extra stimuleren meer te bewegen, mag de jeugd tot en met 15 jaar gratis meedoen. De jeugd kan 1 of 2 km rennen, de andere hardlopers kunnen kiezen uit een 5 of 10 km loop. De voorinschrijving is inmiddels geopend.

Voor de jeugd is een parcours uitgezet in de directe omgeving van de Archeus-baan. De 5 kilometer voert de lopers over zandpaden in en rond het Gossinkbos. De 10 kilometer gaat voor het grootste deel over onverharde wegen ten oosten van Winterswijk. Onderweg is er een drinkpost met water.

Start en finish bevinden zich op de thuisbasis van Archeus, sportcomplex De Hunenbulten aan de Vredenseweg 136 in Winterswijk. De prestatielopen over de diverse afstanden zijn geschikt voor zowel trimmers als wedstrijdlopers. In het clubgebouw is gelegenheid tot omkleden en douchen.

Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdswaarneming waardoor van iedere deelnemer de nettotijd in de uitslag komt te staan.

Info Locatie: Atletiekbaan Hunenbulten / AV Archeus, Vredenseweg 136, Winterswijk.
Afstanden: 10.00 uur - 1,0 km (kidsrun t/m 11 jr) Gratis; 10.15 uur - 2 km (kidsrun t/m 15 jr) Gratis; 10.45 uur - 5 km prestatieloop m/v 5 euro bij voorinschrijving 5 euro, 6 euro inschrijving op de dag zelf; 10.45 uur - 10 km prestatieloop m/v 6 euro bij voorinschrijving, 7 euro bij inschrijving op de dag zelf.
Voorinschrijving is mogelijk tot en met 15 juni. De organisatie verzoekt iedereen zoveel mogelijk voor in te schrijven. Na-inschrijving is ook mogelijk en kan tot uiterlijk een half uur voor de start. Betalingen bij na-inschrijving bij voorkeur via pinbetaling.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk