De Winterswijkse basketballers wonnen het toernooi in Zevenaar. Foto: Hans Siemes

Winterswijkse basketballers winnen toernooi in Zevenaar

Sport

WINTERSWIJK - Onlangs hebben de heren van basketbal vereniging Pytheas uit Winterswijk het Eikeltjes toernooi in Zevenaar gewonnen. Dit is een jaarlijks gemengd toernooi, georganiseerd door basketbal vereniging de Basketiers.

Dit jaar streden zeven teams tegen elkaar om de titel. Twee teams bestaande uit alleen maar heren, de andere teams waren gemengd, heren én dames. De regels waren lichtelijk aangepast. Zo mochten mannelijke spelers geen vrouwelijke spelers blocken wanneer die een poging deden om te scoren en begonnen de teams met minimaal één dame met een 10-0 voorsprong wanneer ze tegen een herenteam speelden. Regel was hierbij wel dat de dame minimaal de helft van de speeltijd gespeeld moest hebben. Elke wedstrijd duurde 17 minuten.

Pytheas reisde af naar Zevenaar met Luuk, Fabian, Bart, Koen, Lennard, Joël en Raymon en begonnen de eerste wedstrijd fanatiek. Er werd echter een beetje vergeten dat er drie wedstrijden achter elkaar gespeeld moesten worden, wat het niet-competitie spelende team van Pytheas na een tijdje wat op begon te breken. Gelukkig had Pytheas daarna de tijd om weer op krachten te komen. In de rust volgde er een Shoot-out wedstrijdje waarbij Lennard erin slaagde om tweede te worden. Het toernooi was spannend tot de laatste wedstrijd. Alles draaide erom of het herenteam van Pigeons uit Duiven zou winnen of niet. Die speelden na een spannende wedstrijd gelijk waardoor Pytheas uiteindelijk door onderling beter resultaat als winnaar uit de bus kwam. Pytheas wist het toernooi te winnen met maar één gelijk spel en één verloren wedstrijd en ging naar huis met een beker en een heerlijke appeltaart.

Wie het leuk lijkt om ook een balletje te gooien is welkom op woensdagavond in Sporthal de Vlier, Vlierstraat 7 Winterswijk: Dames recreanten: 19.45 tot 20.45 uur, Heren recreanten: 20.45 tot 22.00 uur.