Matthias Johannes . Foto: Eigen foto

Matthias Johannes . Foto: Eigen foto

Diensten Heilige Michaël Gemeenschap van start

Religie

Diensten Heilige Michaël Gemeenschap van start

MEDDO - Het heeft even geduurd, maar vanaf zaterdag 6 april gaan de maandelijkse diensten van Heilige Michaël Gemeenschap dan ook daadwerkelijk van start. Elke maand kunnen belangstellenden dan terecht in de Naoberkerk in Meddo. Er zijn vooralsnog geen vaste dagen.

De Heilige Michaël Gemeenschap is ruim vijf jaar geleden gestart door Matthias Johannes uit Winterswijk. De gemeenschap is ontstaan vanuit de Oud-Katholieke kerk. Deze gemeenschap is weer een afscheiding van de Rooms-Katholieke kerk. Matthias werd al jong geïnspireerd door het katholieke geloof. Hij wilde priester worden, maar hij wilde niet celibatair leven. In Canada volgde hij een opleiding tot priester. In 2016 werd hij tot priester gewijd. In 2017 verliep zijn visum en moest hij terug naar Nederland. Daar startte hij de Heilige Michaël Gemeenschap, nadat hij op zijn 25e tot bisschop gewijd was. “Ik voel me mijn hele leven al gesterkt door de Aartsengel Michaël. De engel die de strijd met het slechte aangaat. Vandaar dat de geloofsgemeenschap naar Michaël in vernoemd.”
Heilige Michaël Gemeenschap valt onder de zogeheten Katholischer Bruderbund. De kerkgemeenschap staat niet onder gezag van Rome. “In feite is het eigenlijk één en dezelfde kerk, met dezelfde gebeden en rituelen, alleen de Rooms-Katholieke kerk heeft een politiek probleem”, vindt Matthias. “De kerk heeft niets te maken tussen de lakens van de mensen, vind ik. Iemands geaardheid staat los van het geloof. Iedereen is welkom om de diensten te volgen, binnen onze gemeenschap.”
Matthias zocht een onderkomen waar hij de diensten zou kunnen houden. Nu de temperaturen in de kerk een beetje hoger zijn, kunnen belangstellenden dan ook daadwerkelijk de dienst bijwonen.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant