Bloemen voor Jeroen en Daphne Bruggers na de ondertekening van het contract. Foto: PR
Bloemen voor Jeroen en Daphne Bruggers na de ondertekening van het contract. Foto: PR

Primera en Plus Bruggers vanaf 31 maart onder een dak

Partnerbijdrage

WINTERSWIJK - Gemak, gemak, gemak. Voor de klant wel te verstaan. Dat is het streven van Jeroen Bruggers, eigenaar van Plus Bruggers aan de Dingstraat. Met dat streven in het achterhoofd opent hij vrijdag 31 maart aanstaande ‘buurman’ Primera waar serviceproducten als tabaksartikelen, cadeaukaarten, postzegels, boeken, wenskaarten en sterke (>18%) alcoholische dranken verkrijgbaar zijn. Die producten zijn vanaf dan niet meer in de Plus-supermarkt te koop.

Door Sander Damen

“Er komt een wet waarin staat dat tabaksartikelen vanaf 1 juli 2024 alleen nog door tabaksspeciaalzaken verkocht mogen worden”, legt Bruggers uit. “Supermarkten zijn geen tabakspeciaalzaken en mogen vanaf dan dus geen tabaksartikelen meer verkopen. Ik vind dat klanten die er voor kiezen te roken, bij ons terecht moeten blijven kunnen. Ik zou het ook jammer vinden als ze hun rookwaren ergens anders gaan kopen en dan ook daar hun boodschappen gaan doen.”

Tabakspeciaalzaak
Toen de nieuwe wet zich aankondigde, dacht Bruggers over een oplossing voor de verkoop van tabaksartikelen na. Er bleek maar een ding mogelijk: een eigen tabakspeciaalzaak. “Aan het starten van een tabaksspeciaalzaak zijn strenge voorwaarden verbonden”, zegt Bruggers. “Zo moet de winkel in een eigen pand gevestigd zijn. Ons geluk is dat ons pand aan de Dingstraat twee huisnummers heeft: Dingstraat 1 én 3. We konden dus een eigen tabaksspeciaalzaak onder het dak van de supermarkt maken. Ik ben toen op zoek gegaan naar een formule die bij me past en kwam al snel op Primera uit. Die zat ook nog niet in Winterswijk. Bij Primera waren ze ook direct enthousiast.”

Dubbel profijt
Om de Primera te realiseren, moest een deel van de winkelruimte van de supermarkt gebruikt worden. “Maar doordat we enkele stellingen iets hoger gemaakt hebben, hebben we nu meer producten in het assortiment dan voorheen”, zegt Bruggers. “Klanten profiteren dus dubbel. Meer producten in de supermarkt en een ruimer assortiment service-artikelen zoals rookwaren, loten, wenskaarten, tijdschriften en boeken in de Primera.”
In de supermarkt worden vanaf vrijdag 31 maart géén service-artikelen meer verkocht. Sterker nog, de hele servicebalie verdwijnt. In plaats daarvan komt er een kassaplein met extra scankassa’s. “Op het plein zijn gastvrouwen of -heren aanwezig die klanten antwoord geven op vragen en helpen bij het scannen en het omruilen of retourneren van artikelen”, aldus Bruggers. “We worden hierdoor nog servicegerichter en meer scankassa’s betekent meer gemak voor klanten.”

Goed advies
De Primera is gevestigd op Dingstraat nummer 3, heeft een eigen ingang en is niet via De Plus bereikbaar. “Daarom heeft de winkel ook eigen personeel”, zegt Bruggers. “Vier collega’s hebben een aantal dagen in de Primera van Ulft meegedraaid om kennis te maken met de Primera-producten, -systemen en werkwijze,” vertelt Bruggers. “Zij kunnen klanten straks prima adviseren over alles wat er in de winkel te vinden is.”

De Primera is vooralsnog vanaf 31 maart dagelijks geopend. Om precies te zijn opent de Primera een uur later en sluit een uur eerder dan de Plus Supermarkt. Om de opening te vieren, hebben zowel de Plus als de Primera een aantal kortingsacties.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk