Afbeelding
Foto: PR

Alles over hybride matrassen

Partnerbijdrage

Hybride matrassen hebben een binnenvering die samenwerkt met een substantieel comfortsysteem. Met deze constructie creëren hybride matrassen een evenwichtig gevoel dat de voordelen van meerdere componenten combineert met de nadelen. 

Bij de meeste hybriden is de kern van de binnenvering opgebouwd uit pocket spiralen. Deze verbeteren de beweging isolatie van de matras en verhogen de rand ondersteuning en de veerkracht in vergelijking met bedden van schuimrubber. Omdat de spiralen weinig warmte vasthouden, zorgen hybriden over het algemeen voor een goede temperatuurregeling.

Hoewel pocket spiralen de beweging overdracht kunnen verminderen, is in een hybride bed meer beweging waarneembaar dan in de meeste schuim bedden. Hybriden kunnen zwaarder, moeilijker te verplaatsen en duurder zijn dan andere matrassoorten. 

Het comfortsysteem van een hybride kan bestaan uit talrijke lagen en combinaties van materialen. Pocketed micro-coils kunnen worden gebruikt voor een coil-on-coil constructie. Traagschuim, polyfoam, latex en stoffen kunnen ook worden gebruikt. 

Het exacte ontwerp van het comfortsysteem is een kritische overweging voor elke hybride, omdat het een grote invloed heeft op de prestaties. Hoewel vrijwel elke hybride bepaalde standaard kenmerken heeft, is het verschil in beste matras gevoel tussen de hybriden groot.

Zijn er verschillende soorten hybride matrassen?

Er zijn vele versies van hybride matrassen, waardoor een matras kopen steeds lastiger wordt. Alle hybriden hebben twee gemeenschappelijke componenten: een binnenvering en een belangrijk comfortsysteem. De samenstelling van het comfortsysteem kan echter sterk variëren, waardoor er een grote verscheidenheid aan hybride modellen beschikbaar is.

Hoeveel verschillen zijn er tussen hybride matrassen?

Hybriden kunnen sterk verschillen, wat het enorme aantal manieren weerspiegelt waarop een comfortsysteem kan worden opgebouwd. De comfortlagen kunnen dezelfde materialen bevatten als die van schuimmatrassen, maar ook micro spiralen. Deze materialen spelen een centrale rol in de prestaties van een hybride matras.

De meeste hybriden maken gebruik van meer dan één van deze materialen om een veelzijdig gevoel te creëren dat het lichaam kan opvangen zonder dat de onderliggende spiraalveren of de rand ondersteuning verloren gaan. Bovendien worden veel hybriden aangeboden met een keuze aan hardheidsniveaus, zodat klanten het gevoel kunnen kiezen dat het beste bij hun voorkeuren past.

Klanten die meer contouren en bewegingen isolatie van een hybride wensen, geven meestal de voorkeur aan hybrides met traagschuim in het comfortsysteem, en mensen die meer veerkracht en temperatuurregeling wensen, neigen naar comfortsystemen met latex, micro spiralen en/of latex achtige polyschuimen.

Dit artikel wordt u aangeboden door Bed Twijfelaar. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant