Eek-A-Mouse in De Stam. Foto: Raymon Ubbink

Eek-A-Mouse in De Stam. Foto: Raymon Ubbink

Eek-A-Mouse in Winterswijkse Café De Stam

Muziek

WINTERSWIJK - Soms gebeuren er onverwachte dingen die het leven mooi maken. Haalde de Stichting Living Room Concerts een paar jaar geleden Culture ft. Kenyatta Hill naar Winterswijk, dit keer verbazen ze Reggae-liefhebbers in de Achterhoek met niemand minder dan Eek-A-Mouse. Hij speelt op zaterdag 1 april  in Café De Stam, Misterstraat 71 in Winterswijk. Zaal open 20.30 uur. Entree: 25 euro. Voorverkoop (à 20 euro) tot en met 30 maart (via r-ubbink@hotmail.com).

Ripton Joseph Hylton, zoals in zijn paspoort staat, werd geboren in Kingston/Jamaica op 19 november 1957. Zijn carrière startte toen hij nog op school zat. Het uitbrengen van zijn eerste plaatje ‘Once A Virgin’ in 1979 leverde hem enigszins bekendheid op. Hij veranderde zijn naam toen ook in Eek-A-Mouse, zoals de naam van het renpaard waar hij altijd op wedde. Toen hij één keer op een ander paard gokte won de Mouse.

De echt grote doorbraak was in 1981 op het legendarische Jamaicaanse ‘Reggae Sunsplash Festival. Zijn bekendheid groeide daarna snel. Naast de vele optredens bracht hij ook veel albums uit. Meer dan twintig producties.

Raymond, Voorzitter van Stichting Living Room Concerts, is nog steeds verbaasd over het feit dat hij dit aangeboden kreeg. “Het was rond middernacht toen het bericht binnenkwam en het liefst had ik Danny van De Stam direct opgebeld of er in zijn café de mogelijkheden hiervoor waren”. Ook de uitbater  De Stam was zeer verrast en werd razend enthousiast over de wereldster die in zijn etablissement komt optreden. “Zulke concerten zetten je zaak op de kaart!”, aldus de doorgaans nuchtere Achterhoeker.

Het meest kenmerkende van Eek-A-Mouse is, naast zijn lengte van bijna twee meter, de eigen zangstijl. Hij noemt het ‘singjay’, de combinatie van singing en deejay. Dat betekent dat naast de Jamaicaanse teksten ook een zelfverzonnen nieuwe klank wordt toegevoegd aan de liedjes, zoals. Dit alles door een live-band in Roots Reggae & Dancehall begeleid.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk