De dag werd afgesloten met een spectaculair optreden van de deelnemers. Foto: PR Boogie Woogie
De dag werd afgesloten met een spectaculair optreden van de deelnemers. Foto: PR Boogie Woogie

Grandioze koperworkshopdag bij Boogie Woogie Winterswijk

Muziek

WINTERSWIJK - Op zaterdag 11 maart was Boogie Woogie Cultuurcentrum Winterswijk even het mekka van de koperblazers in de Achterhoek. Een kleine zestig deelnemers, bastubaïsten, baritonisten, trombonisten, hoornisten, bugelspelers en trompettisten, kwam naar Boogie Woogie om daar van alles te leren over blaastechniek. 

Naast de diverse tips en aanwijzingen die de deelnemers kregen konden er vragen gesteld worden aan de gastdocenten. Trompettist Erwin ter Bogt, hoofdvakdocent trompet aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en solotrompettist bij Het Balletorkest en bastubaïst Perry Hoogendijk, solotubaïst van het Concertgebouworkest én docent tuba aan het Conservatorium van Amsterdam bleken fantastische, geïnspireerde en betrokken workshopleiders te zijn. Het enthousiasme spatte ervan af. Dat gold absoluut ook voor de eigen, vakbekwame docenten van Boogie Woogie.

De samenwerking tussen de amateurmusici en de professionele musici kon niet beter tot uitdrukking komen dan door de medewerking van vier trompetstudenten uit de trompetklas van het Koninklijk Conservatorium. Tijdens de eindpresentatie lieten zij van zich horen evenals alle deelnemers aan de workshopdag.
Een dag om niet te vergeten en om te herhalen over niet al te lange tijd!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk