Fahrenheit Festival vanuit de lucht. Foto: Frank Bosvelt
Fahrenheit Festival vanuit de lucht. Foto: Frank Bosvelt

Organisatie blikt terug op succesvol derde Fahrenheit Festival

Muziek

WINTERSWIJK - Een kleine 2500 bezoekers, twee podia en vernieuwende muziekgenres: het Fahrenheit Festival aan ‘t Hilgelo beleefde zaterdag een succesvolle derde editie. Twee van de organisatoren Jaap Bruijstens en Pim te Loeke blikken terug op het festival.

Met acts uit binnen- en buitenland wist de organisatie een nieuwe slag te slaan in het Achterhoekse festivalaanbod. “Doordat vrijwel iedereen zijn tickets van de overgeslagen jaren heeft aangehouden, kregen we meer ruimte om de kwaliteit omhoog te brengen. Dit zag je terug in het programma, maar ook in de aankleding van het festival”, aldus Jaap Bruijstens.
Over de organisatie van het festival zijn ze duidelijk. Pim te Loeke: “We hebben drie jaar lang voorbereidingen getroffen met een enorm ambitieuze club vrienden. Dat heeft ervoor gezorgd dat de opbouw, het festival en nu ook de afbouw enorm soepel zijn verlopen. Daarnaast hebben de ervaring van Beachclub MEER en onze samenwerking veel bijgedragen aan het mooie eindresultaat.”

Jonge vrouwen
Opvallend was dat het publiek voornamelijk uit jonge vrouwen bestond. Jaap Bruijstens zegt daarover: “Ik denk dat we een van de weinige festivals zijn waar de getalsverhouding van de bezoekers in het voordeel van de vrouwen ligt. Het concept is daar niet per se op ingericht, maar we vinden het wel leuk dat het zo goed opgepakt wordt door die doelgroep. Daarnaast zagen we dit jaar ook meer bezoekers uit Duitsland. Misschien interessant om daar wat mee te doen in de toekomst.”
De organisatoren zijn van plan om de groei volgend jaar door te zetten. Pim te Loeke: “Hoe we dat gaan realiseren, daar moeten we nog goed over nadenken. Het kan zijn in bezoekersaantallen of grotere podia, misschien een uitgebreider randprogramma. Maar één ding staat vast: we willen de fijne intieme sfeer voor altijd behouden. We gaan in ieder geval eerst met z’n allen even goed nagenieten.”
Volgend jaar vindt het Fahrenheit Festival weer plaats aan het Hilgelo meer in Winterswijk. De datum kan al in de agenda: 29 juli. Het evenement is te volgen op de facebookpagina Fahrenheit Festival.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Winterswijk