Dennis Maas (links) en Arjan Ongena voor Den Tappen in Miste. Foto: Han van de Laar
Dennis Maas (links) en Arjan Ongena voor Den Tappen in Miste. Foto: Han van de Laar

Miste en de verenigingen gaan voor het nieuwe onderkomen: ‘Buurthuus den Tappen’

Maatschappij

‘Het is een enorme impuls voor de leefbaarheid van Miste en haar omgeving’

Door Han van de Laar

MISTE - Het echtpaar Ten Bokkel van café Den Tappen heeft onlangs aangegeven tegen het einde van dit kalenderjaar te stoppen met het café in Miste. Bij de verenigingen en gebruikers van Den Tappen is toen de noodzaak ontstaan om een nieuw onderkomen te vinden. Het betreft onder meer voetbalvereniging MEC, toneelvereniging OBK, schietvereniging Wilhelm Tell Miste, school- en volksfeest Miste, de ontspanningsvereniging en Misters Belang.

Stuurgroep
Het aangekondigde vertrek van Joke en Bennie ten Bokkel kwam niet geheel als een verrassing, maar het zette de gebruikers van Den Tappen toch wel aan het denken. Wat zou er gaan gebeuren bij een verkoop van het café? Besloten werd om een stuurgroep op te richten die samen met alle betrokkenen na zouden denken over de mogelijkheden. Deze bestaat uit vijf leden, te weten: Arjan Ongena voorzitter van voetbalvereniging MEC, Dennis Maas penningmeester van MEC, Herbert Oonk van Volksfeest Miste, Mark Vredegoor van Misters Belang en Jurgen Hengeveld bouwspecialist. Eén van de taken die de stuurgroep op zich heeft genomen is, samen met de gemeente, mogelijkheden van een gemeenschappelijk onderkomen voor betrokkenen te onderzoeken. De animo tijdens een aantal informatieve avonden hierover was groot. Namens de gemeente waren ook wethouder Gosse Visser en ambtenaar Joyce Ras bij een van de avonden aanwezig. Inmiddels vindt op korte termijn de oprichting van Stichting Buurthuus Den Tappen plaats.

Buurthuus
Arjan: “De contacten met de gemeente zijn goed. Gezamenlijk zijn we op zoek naar de mogelijkheden. De drie voetbalvelden blijven op de huidige plek liggen, de parkeerruimte wordt beter en veiliger ingericht. De huidige kleedkamers en het café worden gesloopt. Daarvoor in de plaats komt er een buurthuus met daarin ook kleedkamers en een kantine.” Dennis vult aan: “Het wordt een mooi, functioneel en modern gebouw. Dat komt de leefbaarheid zeker ten goede. Voor wat betreft de financiering zijn we voor een groot deel afhankelijk van de gemeente Winterswijk. De urgentie om te investeren in de omgeving Miste en haar verenigingen is in afgelopen decennia niet nodig geweest en dus ook niet gedaan Deze urgentie is er nu zeer zeker. Een soortgelijke constructie die de gemeente heeft met bijvoorbeeld Sportclub Meddo zou tot de mogelijkheden kunnen behoren. Ook de school in Miste is vrijgekomen. Kinderopvang Juut en Co gaat deze tijdelijk betrekken met daarbij de wens om de kinderopvang in Buurthuus den Tappen te realiseren. De exploitatie van het buurthuus zal worden gedaan door vrijwilligers en één beheerder.

Investeren
Het wachten is op een positief antwoord vanuit de gemeente, dan worden de plannen verder uitgewerkt. Zo zijn er al fondsen aangeschreven en is er contact gelegd met de DKK (Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland) en Katalys. De lokale politieke partijen worden of zijn al geïnformeerd. Arjan: “Belangrijk is het investeren in de toekomst! Dit is een enorme impuls voor de leefbaarheid. De urgentie is in één keer erg hoog met het wegvallen van de school en Den Tappen. De leden van de diverse verenigingen dienen ook in te stemmen met de plannen. Daarvoor zijn extra bijeenkomsten gepland.”
Wie meer wil weten, kan contact opnemen met voorzitter@vvmec.nl. Voor inlichtingen over de kinderopvang kan bij terecht bij juutenco.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant