Leerlingen van groep zeven met Kerstdozen. Eventueel ook: rechts achterin Eveline Nyenhuis van het . Foto: Joke de Haan
Leerlingen van groep zeven met Kerstdozen. Eventueel ook: rechts achterin Eveline Nyenhuis van het . Foto: Joke de Haan

Kinderen Stegemanschool vullen kerstpakketten

Maatschappij

School neemt deel aan kerstpakket-tenactie van WUh

Door Joke de Haan

WINTERSWIJK - In de Stegemanschool staat sinds 16 november een flinke voorraad kerstdozen. De dozen zijn alvast geleverd in het kader van een bijzondere kerstactie waar de school aan mee gaat doen.

Ilona ter Haar, intern begeleider op de school, legt uit dat de school een traditie heeft om elk jaar mee te doen aan een actie waaruit de maatschappelijke betrokkenheid van de school blijkt. “Dat hoeft niet alleen met Kerst te zijn. Elk jaar wordt iets anders gekozen. Het team van Stegeman draagt de medemens een warm hart toe, zeker in deze economische uitdagende tijd. We willen mensen een hart onder de riem te steken door kinderen en hun ouders te betrekken bij deze actie. We hopen er met z’n allen een groot succes van te maken”, aldus Ter Haar. 

Na een oproep van Evelien Nyenhuis van het Servicepunt van WUh raakte het team gecharmeerd van de sympathieke actie. “Zorg er met elkaar voor dat iedereen in Winterswijk die het verdient, een mooi Kerstpakket krijgt.”

Doos wordt Kerstpakket
Evelien heeft veel scholen, bedrijven en organisaties benaderd met deze oproep. De reactie van de Stegemanschool viel op door het streven om per gezin van school een doos samen te stellen. Met medewerking van de firma Eggink konden de dozen nu geleverd worden. Begin december worden de dozen uitgedeeld op de school, waarna er mooie kerstpakketten van gemaakt worden. De leerlingen van groep zeven laten wel alvast zien dat de kerstdozen goed zijn aangekomen.

De gezinnen van de school kunnen zelf aangeven bij wie zij de doos willen laten bezorgen, maar ze kunnen het ook overlaten aan het Servicepunt. Dan is wel belangrijk dat ze aangeven of de doos voor een persoon, voor een paar of voor een gezin is. De dozen worden anoniem bezorgd. Zo is het voor de ontvangers een echte verrassing zonder verplichtingen. 

Bij het Servicepunt heeft deze actie nog geen lange traditie. Vorig jaar was er een soort kleine try-out, maar de reacties waren erg positief. Dus nu Evelien het zelf mag organiseren wil zij er ook graag een groot succes van maken. Haar team zorgt voor de matching van vraag en aanbod en voor de administratie. Zestien leerlingen van de Winterswijkse praktijkschool Pronova doen de bezorging. Zo is de actie ook voor hen een maatschappelijke bijdrage als onderdeel van de opleiding.

Evelien heeft al veel reacties binnen. “Er is bijvoorbeeld een kapsalon die zelf een kerstpakket heeft samengesteld en er zijn ook bedrijven waarvan het personeel de eigen kerstpakketten ter beschikking stelt”, aldus Evelien.

Er kan nog meer bij
Toch heeft Evelien nog plek voor meer aanbieders én voor meer genomineerden. Zij is via mail te bereiken: Kerstpakket@Wuhwinterswijk.nl. Wie nog iemand wil aanmelden die een kerstpakket verdient kan zich tot 14 december bij haar melden. Gevulde dozen kunnen nog tot 13 december aangeleverd worden. Op 14 december begint het matchen. Op die manier krijgen alle genomineerden hun pakket nog voor de Kerst aan huis bezorgd!

(Foto onderschrift: leerlingen van groep zeven met Kerstdozen. Eventueel ook: rechts achterin Eveline Nyenhuis van het Servicepunt)

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant