Pierre Wind kookt uit de kliko. Foto: Walter Kallenbach
Pierre Wind kookt uit de kliko. Foto: Walter Kallenbach

Koken uit de kliko met Pierre Wind

Maatschappij

WINTERSWIJK - Tijdens het festival ‘Voor niets gaat de zon op’, op 16 oktober in de oude busremise aan de Kleine Parallelweg in Winterswijk komt de bekende kok Pierre Wind twee maal een demonstratie geven. Het festival begint om 11.30 uur tot duurt tot 17.30 uur. Toegang is gratis. 

Pierre Wind is een Nederlandse kok die bekendheid kreeg door zijn kookprogramma’s op televisie waaaronder de serie De Eetfabriek over voedsel en de voedselindustrie. Rond 2005 kwam als vervolg daarop Grazend Nederland, eveneens over eten en alles wat daarmee samenhangt. 

‘Gooi niets weg!’
Eten weggooien is doodzonde. Alles, en vooral groenteresten, is opnieuw bruikbaar. Van een bloemkoolstronk kun je bijvoorbeeld een heerlijke vegetarische schnitzel maken. Van aardappelschillen maak je eenvoudig chips. Divers groenteafval tover je om in een mooi bouillon. En van koffieprut kun je een heerlijke koffieprutmousse maken. Je moet vooral veel zelf maken in plaats van koken met instant-producten, zoals pasta, bouillon en sauzen. Dat is veel eenvoudiger dan velen denken, vaak ook nog goedkoper en vooral veel lekkerder. Pierre Wind laat zien en proeven dat duurzaam koken heel lekker kan zijn en met weinig geld en moeite mogelijk is.

Er is tijdens het festival natuurlijk meer te zien en te beleven. Naast Pierre Wind zal er een forum zijn over hoe om te gaan met schulden, er is twee maal een kindervoorstelling van het Raaftheater, muziek van Cantores Amant Humores en Empty Bottles. Ook zijn er diverse kraampjes met informatie, zijn de buurtsportcoaches er met het familie spektakel en is er een gezellig horecaplein.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant